4858 JURK MET BREDE CEINTUUR 

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof.


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom  - 3,0cm; overige naden – 1,0cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:  

STOF 1:  

1. bovenvoorpand - 1x aan de stofvouw

2. bovenachterpand - 1x aan de stofvouw

3. ondervoorpand – 1x aan de stofvouw

4. onderachterpand – 1x aan de stofvouw

5. Kraag - 1x

6. Manchetten - 2x

7. Ceintuur breed - 1x

8. Ceintuur smal - 2x

9. Zakdeel - 4x


Vlieseline:

1. Ceintuur breed - 1x

8. Ceintuur smal - 2x
 

WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen. 


2. Schoudernaden in een keer met mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken.


3. De zakdelen volgens markering aan het onderrichter - en ondervoorpand stikken - begin en eindig je stiksel bij aangegeven zakingand. De naadtoeslag bij de hoekjes netjes inknippen, de naad afwerken. De zakdelen aan elkaar stikken, afwerken.

De zijnaden vanaf de bovenkant tot de zakingang en vanaf de zakingang tot de onderkant stikken, afwerken, naar achter strijken.

De bovenste rand van het ondervoor- en achterpand rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine).


4. Het bovenste en onderste delen van de jurk volgens markering aan elkaar stikken, rimpels netjes verdelen. De naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken.


5. Stik de kraag op de korte kanten dicht (de naad openstrijken), en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. De buitenkant van de kraag aan de halsrand stikken, de binnenkant ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.


6. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk   midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. De buitenkant van de manchetten aan de mouw stikken, de binnenkant ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.


7. De smalle ceintuur door de lengte met de verkeerde kant naar buiten dubbelvouwen, een korte en een lange zijnaden stikken, de hoekjes netjes schuin afknippen, keren, omstrijken. 

De brede ceintuur in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen. Smalle ceinturen op de korte zijkanten volgens markering bevestigen. De ceintuur stikken, een opening voor het keren vrijlaten. De ceintuur keren, de opening dichtmaken. 


8. De zoom en van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.