4861 JURK MET CAPE


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; splitnaad - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof :

1. middenachterpand - 2x 

2. zijachterpand - 2x

3. onderachterpand - 2x

4. middenvoorpand - 1x aan de stofvouw

5. zijvoorpand - 2x

6. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

7. Voorpandbeleg - 1x

8. Achterpandbeleg - 1x

9. Cape - 1x aan de stofvouw


Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 1x

2. Voorpandbeleg - 1xWERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. Deelnaden van het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. De figuurnaden op het onderachterpand stikken, naar midden toe strijken. Het boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.


3. De naadtoeslag voor de split met een vliseline strok verstevigen. 

De middenachternaad afzonderlijk afwerken. De middenachternaad vanaf de halsrand tot de eerste inzettekens voor de rits en vanaf de tweede inzetteken voor de rits tot de aangegeven markering voor de split stikken, openstrijken. Op de rand van de split op de goede kant een sierstiksel op 0,1cm afstand maken. Blinde rits inzetten.


4. Deelnaden van het bovenvoorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. De figuurnaden op het onderavoorpand stikken, naar midden toe strijken. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. De buitenrand van de cape afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.

De cape met de verkeerde kant op de goede kant van de jurk volgens markering leggen en op de halsrand afspelden of vastrijgen. verder als een detail bewerken.


7. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen; het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de middenachternaad vastzetten.


8. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De mouwgat omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


9. De zoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.