4862 TRICOT JURK MET VOLANT


STOFADVIES: tijdens de bestelling maak je keuze: jurkstof met toegevoegde elastan; of weinig rekbare tricot. Een soortgelijke tricotstof van een passende of contrasterende kleur voor inzetstuk.


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; mouwnaad - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof 1 :

1. bovenachterpand - 2x

2. onderachterpand - 2x

3. zijvoorpand - 2x

4. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

5. middenvoorpand - 1x aan de stofvouw

6. volant - 1x 

7. Voorpandbeleg - 1x

8. Achterpandbeleg - 2x

9. Mouw - 2x


Basisstof 2 :

1. voorpandinzet - 1x

2. achterpandinzet - 2x

Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1xAdvies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. De figuurnaden op het achterpand stikken, naar midden toe strijken. Achterpandinzet aan het bovenachterpand stikken, de naad afwerken, naar beneden toe strijken.


3. De deelnaden op het onderachterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. Achterpandinzet aan het onderachterpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.


4. Middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf de markering tot de onderkant stikken, openstrijken, een blinde rits zetten.


5. De deelnaden op het bovenvoorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. Voorpandinzet aan het bovenvoorpand stikken, de naad afwerken, naar inzet toe strijken.


6. De figuurnaden op het ondervoorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. Voorpandinzet aan het ondervoorpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.


7. De buitenrand van de volant afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.

De volant met de verkeerde kant op de goede kant van het voorpand volgens markering leggen en op de halsrand afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.


8. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


9. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen; het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


10. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.