4864 JURK MET SPLITPLOOI OP HET VOORPAND & KLEPZAKJES


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: voeringstof; vlieseline; blinde rits; een haakje met oogje.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x 

2. Voorpand - 1x aan de stofvouw

3. Kraag - 4x

4. Staander - 2x

5. Klep – 4x 

6. Mouw - 2x

7. Manchetten - 2x


Voering:

1. Grote zakdeel - 2x

2. Kleine zakdeel - 2x 


Vlieseline:

1. Klep - 2x 

2. Kraag - 1x 

3. Staander - 1x 

4. Manchetten – 2x

 

WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseliene verstevigen.


2. De middenachternaad afzonderlijk afwerken. De middenachternaad stikken vanaf  inzetteken  tot de onderkant. De middenachternaad openstrijken, de blinde rits inzetten. 


3. Delen van de klep met de goed kant op elkaar leggen, rondom twee korte en een lange naad stikken, de rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken.4. LET OP! Heeft u weinig of geen ervaring met ingezette zakken op tricot stof te maken, maak dan een apart voorbeeld op een oefenstof. 


De markering van de zakken op het voorpand aangeven (H-lijn op de plaats waar de zak komt te zitten). LET OP: de breedte van de paspel moet dezelfde breedte als de klep zijn.

Leg de klep met de open naad naar beneden tegen de bovenkant van H-lijn. Stik de klep op de aangegeven paspellijn. Begin en eindig je stiksel precies bij de verticale lijnen van de H-lijn.

Leg de grote zakdeel met de goede kant aan de klep op dezelfde manier tegen de bovenkant van H-lijn. Stik de grote zakdeel op de aangegeven paspellijn. Begin en eindig je stiksel precies bij de verticale lijnen van de H-lijn.

Leg de kleine zakdeel met de goede kant op de goede kant van de stof tegen de onderste H-lijn van je markering vast. Stik de kleine zakdeel op de aangegeven paspellijn. Begin en eindig je stiksel precies bij de verticale lijnen van de H-lijn.

Controleer aan de achterkant of de stiklijnen precies evenwijdig lopen. Knip de stof aan de achterkant tussen de twee lijnen in tot 2,0cm voor het einde van de stiksels en vanaf hierprecies naar de hoekjes. Houdt daarbij de lampjes en de klep aan de achterkanten je vingers opzij om inknippen te voorkomen. Keer de zakdelen van de voering door de opening naar achteren, de naad van de klep moet omhoog liggen en pers de naden plaat. Vouw het vandaan de zijkanten om zodat je de kleine driehoekjes die naar binnen zijn gevouwen ziet en stik deze stevig vast, zord dat dit naadje onder de klep valt. De zakdelen aan elkaar stikken, de naad afwerken.


5. Schouder- en zijnaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken.


6. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen. De kraag keren, platstrijken. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de kraag ertussen. De inzettekens op elkaar houden.  De naden stikken, tegelijk de zijranden van de staander vastnaaien. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De kraag keren en platstrijken.


7. De plooi op het voorpand volgens markering vouwen, vanaf de halslijn tot de markering stikken, naar rechter kant omstrijken. De plooi aan de bovenkant afspelden of vastrijgen. De split volgens markering op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag van de plooi meestikken.

Het buitendeel van de staander met de kraag in de halsrand naaien, de open rand van het binnendeel van de staander omvouwen en in de naad smal stikken.


8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk   midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. De buitenkant van de manchetten aan de mouw stikken, de binnenkant ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken. De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken en naar de mouw toe omstrijken.


9. De zoom afwerken, naar binnen vouwen, doorstikken. Op de kraagstaander een haakje met oogje bevestigen.