4867 TRICOT JURK MET VOLANT & BASK


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof met toegevoegde elastan; of weinig rekbare tricot. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof 1 :

1. bovenachterpand - 2x

2. onderachterpand - 2x

3. zijvoorpand - 2x

4. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

5. middenvoorpand - 2x

6. volant - 2x 

7. Voorpandbeleg - 1x

8. Achterpandbeleg - 2x

9. Mouw - 2x

10. Bask - 4x


Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1xAdvies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen
een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. De figuurnaden op het boven -en onderachterpand stikken, naar midden toe strijken. De figuurnaden op het ondervoorpand stikken, naar midden toe strijken. 


3. De deelnaden op het bovenvoorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. 


4. De buitenrand van de volant met een rolzoom afwerken. 

Delen van de volant met de goede kant aan elkaar leggen, middenvoornaad afspelden of vastrijgen en tussen de middenvoornaad van de jurk bevestigen. De middenvoornaad in een keer met de volant doorstikken. De naad openstrijken, afwerken. De volant aan de halsrand van het voorpand afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken. 


5. Delen van de bask met de goede kant op elkaar leggen, de buitenrand en de zijkanten stikken, de hoekjes netjes schuin afknippen, de rondingen netjes inknippen. De bask keren, omstrijken.


6. De zijnaden van de bovenste en de onderste delen van de jurk stikken, afwerken,naar achter toe strijken. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


7. De bask aan de taillelijn van het onderste deel van de jurk volgens markering afspelden od vastrijgen. De onderste deel aan de bovenste deel van de jurk (in een keer met de bask) stikken. De naad afwerken. naar boven toe strijken.


8. Middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf de markering tot de onderkant stikken, openstrijken, een blinde rits zetten.


9. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen; het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


10. 10. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


11. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.