4868 ASSYMETRISCH TRICOT JURK

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbare tricot stof; of de stof met toegevoegde elastan van twee passende of contrasterende kleuren.


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene voor tricot; blinde rits; 8 knopen. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 3,0cm; splitnaad - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  


KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Achterpand – 2x 

2. Rechter voorpand – 1x 

3. Mouw - 2x


Basisstof 2:

1. Linker voorpand – 1x 

2. Manchetten - 2x


Vlieseline:

1. Manchetten - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


Werkbeschrijving: 


1. Delen met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het achterpand stikken, naar midden toe strijken.


3. De middennaad van het achterpand afzonderlijk afwerken. De middenachternaad vanaf het inzetteken tot de splitmarkering stikken. De naden openstrijken, alsmede de opening voor de ritssluiting.  Blinde ris inzetten. Leg een decoratieve stiksel op de rand van je split.


4. De coupe op het rechter voorpand stikken, naar boven toe strijken. Deelnaad op het voorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken.


5. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter omstrijken. Halslrand omborden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies) van de breedte 4,0cm, en de lengte van de halsrand + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. Halsrand omborden.


6. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


7. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. De mouw volgens markering aanzetten.


8. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de mouw en werk de naad af. De naad naar mouw toe omstrijken, leg een decoratieve stiksel o,5cm op de rand (de naadtoeslag meestaken).


9. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


10. Decoratieve knopen volgens markering zetten.