4869 DENIM OVERGOOI JURK


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde zware jurkstof, spijkerstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: voering; blinde rits; vlieseline; biaisband; 6 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom 4,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand - 1x aan de stofvouw

2. Zijachterpand - 2x

3. Achterpas - 1x aan de stofvouw

4. Bovenmiddenvoorpand - 1x aan de stofvouw

5. Bovenzijvoorpand - 2x

6. Ondermiddenvoorpand - 1x aan de stofvouw

7. Onderzijvoorpand - 2x

8. Klep - 2x

9. Voorpandbeleg - 1x

10. Achterpandbeleg - 1x aan de stofvouw


Voering:

1. Klep - 2x 

2. Zakdeel - 4x


Vlieseline:

1. Klep - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x

3. Achterpandbeleg - 1x aan de stofvouw


WERKBESCHRIJVING:


1. Details met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Op de goede kant een decoratieve 0,7cm stiksel langs de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een detail bewerken.

De achterpas aan het achterpand stikken, de naden afwerken, naar boven toe strijken. Op de goede kant een decoratieve 0,7cm stiksel langs de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een detail bewerken.


3. De figuurnaden op het boven- en ondervoorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Op de goede kant een decoratieve 0,7cm stiksel langs de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een detail bewerken.

het bovenste en onderste voorpand aan elkaar stikken, de naden afwerken, naar boven toe strijken. Op de goede kant een decoratieve 0,7cm stiksel langs de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een detail bewerken.


4. Delen van de klep en de voering met de goed kant op elkaar leggen, rondom stikken, de rondingen netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen, keren, omstrijken. Op de goede kant een decoratieve 0,1cm & 0,7cm stiksel langs de buitenrand leggen (de naadtoeslag mee stikken). Onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.

De klep met de verkeerde kant aan de goede kant van het voorpand volgens markering leggen, Onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen. 


5. De zakdeel aan de zijnaden van het voor- en achterpand pand volgens markering stikken. De zijnaden afzonderlijk in een keer met de zakdoeken afwerken. 

Linker zijnaad vanaf de markering tot de onderkant in een keer met de zak stikken, de hoekje van de naadtoeslag bij de zakdeel netjes inknippen. De naden openstrijken, de voering van de zaak naar het voorpand toe omstrijken. Een blinde rits zetten.

Rechter zijnaad in een keer met de zak stikken, de hoekje van de naadtoeslag bij de zakdeel netjes inknippen. De naden openstrijken, de voering van de zaak naar het voorpand toe omstrijken. 


6. De schoudernaden en rechter zijnaad van het beleg stikken, openstrijken. De linker zijnaad van het beleg afzonderlijk afwerken en buitenrand afwerken. Het beleg en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, de halsrand stikken. De rondingen netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen, het beleg keren, omstrijken. Het beleg aan de zijnaad en aan de ritsband vastzetten. Op de goede kant een decoratieve 0,7cm stiksel langs de halsrand en bretels leggen (de naadtoeslag mee stikken).


7. De zoom afwerken, naar binnen vouwen, doorstikken.


8. De knoopsgaten op de bretels volgens markering maken. De knopen volgens markering zetten. De knopen op de kleppen volgens markering zetten (in een keer de kleppen aan de jurk vastzetten).