4872 TRICOT BLOUSE MET ASYMMETRISCHE STROPDASKRAAG

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig of gemiddeld rekbare tricotstof.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden – 1,0cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

 KNIPPEN: 

BASISSTOF: 

1. achterpand – 1x aan de stofvouw

2. voorpand – 1x aan de stofvouw

3. kraag links – 1x

4. kraag rechts - 1x

5. mouw - 2x

 

Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.

 

 

WERKBESCHRIJVING:

1. De coupenaden stikken (in geval als je tijdens je bestelling het aangegeven), naar boven toe strijken.


2. De middenachternaad van de kraag stikken, openstrijken. De plooien op de linker deel van de kraag volgens markering vouwen, doorstikken. De kraag met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen. Linkere deel van de naadtoeslag tot de markering stikken, rechter deel een schuine en een rechte naad tot de markering stikken. De naadtoeslag bij de markering netjes inknippen, hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, de kraag keren, omstrijken.

Linker deel van de kraag aan de rechter deel volgens markering leggen, vastzetten.


3. Schoudernaden stikken, de naden naar de rug toe strijken, afwerken.


4. De kraag aan de halsrand volgens markering stikken, de naadtoeslag afwerken, naar de blouse toe strijken. Op de goede kant van de blouse rondom de naad van de halsrand op 0,5cm afstand een decoratieve stiksel leggen (alsmede de naadtoeslag meestikken) en de gaat voor de rechter deel in een keer van de kraag vastzetten.


5. De mouw in open mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, de naden naar de rug toe strijken, afwerken.


6. De zoom en de mouwzoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.