4873 KORTE JACKET 

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde kostuumstof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 2 knopen; voeringstof; schoudervullingen; snorren.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

  

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: onderkant van de mantel en de mouw – 3,0cm; overige naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand – 2x

3. Mouw – 2x

4. Kraag – 2x

5. Voorpandbeleg – 2x

6. Achterpandbeleg – 1x


Voeringstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand – 2x

3. Mouw – 2x


VLIESELINE:

1. Voorpand – 2x

2. Voorpandbeleg – 2x

6. Achterpandbeleg – 1x

7. Kraag – 1x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  

 

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1.  Details met vleseline  verstevigen. Op de mouwzoom en de zoom een strook vlieseline van 1,0cm breed plakken.


2. De figuurnaden van het achterpand stikken, de naden naar midden strijken.


3. De coupenaden van het voorpand stikken, naar boven omstrijken.


4. De schouder- en zijnaden stikken, openstrijken.


5. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken.


6. Knip een schuine bies 3,0cm breed en 10cm lang voor het knoopslusje. Midden in de lengte vouwen en op afstand 0,3cm van de vouw stikken. De naad dichtbij stik netjes afknippen, keren, uitvouwen. De lengte van het lusje afhankelijk van de knoop grootte.


7. De zoom van de jasje naar binnen omstrijken. Het beleg en de jasje met de goede kant aan elkaar leggen, de knoopslusjes volhens markering  daar tussen bevestigen. De voorsta naad stikken. onderste kant van het beleg aan het voorpand op aangegeven lijn tot 1,5cm afstand van de binnenste rand stikken. Het beleg keren, omstrijken.


8. De delen van de kraag  met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand stikken, rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen, de kraag keren en platstrijken. De buitendeel van de kraag aan de halsrand van de mantel stikken, de binnenste deel aan de halsrand van het beleg. De naadtoeslag openstrijken en van binnen aan elkaar bevestigen.


9. De mouwnaad stikken en openstrijken. De mouwen volgens de markering inzetten. Schoudervullingen en versteviging voor de kop van de mouw vastnaaien. 


10. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de rechter voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten.

De voering en de jacket met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. De voering op  de onderkant mouw vaststikken. De jacket door de opening in de mouw keren, de naden van de kraag af en toe aan elkaar vastzetten. De opening in de mouwvoering dichtmaken.


11.Op het linker voorpand de knopen aanzetten.