4874 ASSYMETRISCHE GILET MET REVERS KRAAG EN OPGESTIKTE ENVELOPZAK

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde stof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: voeringstof; vlieseline; 1 binnen knoop; 1 decoratievere knoop; een gesp. 

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: alle naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand – 2x

2. Zijachterpand – 2x

3. Middenvoorpand – 2x

4. Zijvoorpand – 2x

5. Kraag - 2x

6. Onderachterpand - 1x aan de stofvouw

7. Ondervoorpand links - 1x

8. Ondervoorpand rechts - 1x

9. Ceintuur - 1x

10. Ceintuur links - 1x

11. Ceintuur rechts - 1x

12. Voorpandbeleg – 2x

13. Zak - 1x

14. Klep - 2x

15. Achterpandbeleg - 1x


Voeringstof:

1. Middenachterpand – 2x

2. Zijachterpand – 2x

3. Middenvoorpand – 2x

4. Zijvoorpand – 2x

5. Kraag - 2x

6. Onderachterpand - 1x aan de stofvouw

7. Ondervoorpand links - 1x

8. Ondervoorpand rechts - 1x

 

VLIESELINE:

1. Middenvoorpand  – 2x

2. Voorpandbeleg – 2x

3. Kraag - 1x

4. Achterpandbeleg - 1x

5. Ceintuur links - 1x

6. Ceintuur rechts - 1x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  

 

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Details met vleseline  verstevigen. 

 

2.  De deelnaden op het achterpand stikken, de naden naar midden toe strijken. De middenachternaad stikken, openstrijken.

 

3.  De deelnaden van het voorpand stikken, de naden naar midden toe strijken.


4. De schouder- en zijnaden stikken, openstrijken.


5. De boven- en onderkraag met de goede kant op elkaar leggen, rondom de buitenranden stikken (begin en pijnig bij de markering), de hoekjes netjes inknippen. Bij de markering een knipsel geven. De kraag keren, omstrijken.


6. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken. 


7. Het beleg met de jacket met de goede kant aan elkaar leggen, langs halsrand, voorpand en onderste hoek stikken ( begin en eindig op 1,5cm tot de naad van het voorpandbeleg). De hoekjes netjes inknippen, het beleg keren, plaatstrijken.


8. De onderkraag aan de halsrand van de jas stikken,strijken. De bovenkraag aan het beleg stikken, strijken. De naden van binnen aan elkaar vastzetten.


9. De naden en de figuurnaden van de bovenste voering stikken. De voering en de bovenste deel van de gilet met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voor-en achterpandbeleg stikken; rondom de mouwgat stikken (eerst op het voorpand, daarna op het achterpand). 


10. De vlinderplooi op de zak volgens markering vouwen, omstrijken, afspelden of vastrijgen. De bovenste rand van de zak afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. De naden van de zaak naar binnen vouwen, omstrijken. De zak op het voorpand volgens markering opstikken. Rondom op de zak op 2,0cm & 0,5cm afstaand van de rand een decoratieve stiksel maken.

Details van de kleppen met de goede kant op elkaar leggen, buitenrand stikken. De rondingen van de naad netjes inknippen, hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, de kleppen keren, omstrijken. Op afstaand van 0,5cm van de rand een decoratieve stiksel maken. Rondom op de klep op 2,0cm & 0,5cm afstaand van de rand een decoratieve stiksel maken. Een knoopsgat volgens markering maken. De markering voor de kleppen op het voorpand aanbrengen. De kleppen volgens markering bevestigen.


11. De zijnaden van het onderachter- en voorpand stikken, openstrijken. De naden en de figuurnaden van de onderste voering stikken. De voering en de onderste deel van de gilet met de goede kant op elkaar leggen, en rondom de voorste naad en de onderkant stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, het beleg keren, omstrijken. De bovenste rand van de basisstof en voeringstof aan elkaar afspelden of vastrijgen.


12. De bovenste en onderste naden van de kleine ceintuur afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. De ceintuur door de gesp rijgen, de zijkanten van de ceintuur aan elkaar afspelden of vastrijgen. 

De zijnaad van de grote en rechter ceinturen (buitenste delen) aan elkaar stikken alsmede de kleine ceintuur met gesp tussen bevestigen. De naad openstrijken. Verder als een detail bewerken.

De zijnaad van de grote en rechter ceinturen (binnenste delen) aan elkaar stikken, de naad openstrijken. Verder als een detail bewerken.

De buitenste deel van de ceintuur aan het bovenste en onderste delen van de gilet stikken, de naden naar de ceintuur toe strijken.

De bovenste naden van de buitenste en binnenste deel van de ceintuur stikken (alsmede de bovenpand van gilet met de voering mee tussen in een keer stikken), keren, omstrijken.

De onderste naad van de binnenste ceintuur 1,0cm naar binnen omstrijken, in aanzetnaad smal stikken. Rondom op de ceintuur op 2,0cm & 0,5cm afstaand van de rand een decoratieve stiksel maken.


13. Op de linker ceintuur een knoopsgat volgens markering maken. De binnenste knoop op de gilet volgens markering zetten. 

Op de zak een decoratieve knoop zetten.