4880 SAFARI JURK MET VETERS


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 5 knopen; decoratieve veter.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; bovenste naad van de zak - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x 

2. Voorpand - 1x aan de stofvouw

3. Achterpandbeleg - 2x

4. Sluitbies - 4x

5. Zak - 2x

6. Mouw - 2x

7. Tunnel - 1x

8. Paatje - 2x


Vlieseline 

1. Achterpandbeleg - 1x

2. Sluitbies - 2xWERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De bovenste rand van de zak twee keer 1,0cm naar binnen ingeslagen omstrijken, doorstikken. een verticale en een onderste naden van de zaak naar binnen vouwen, omstrijken. De zak op het voorpand volgens markering opstikken. Een onafgewerkte naad aan de zijnaad van het voorpand afspelden of vastrijgen.


3. De bovenste naad van het voorpand rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine). De schoudernaden stikken (rimpels netje verdelen); de naadtoeslag afwerken, naar achter omstrijken.


4. De schoudernaden van het achterpand en de sluitbies stikken, openstrijken. verder als een detail bewerken. De bovenste en onderste sluitbies (met het achterpandbeleg mee) met de goede kant aan elkaar leggen, langs halsrand stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, detail keren, omstrijken. 

Rechter kant van de sluitbies aan de linker kant leggen, de onderste onafgewerkte naad aan elkaar afspelden of vastrijgen.

De bovenste deel van de sluitbies aan de halsrand volgens markering stikken (eindig je stikdel op 1,0cm afstand van de onderkant). De hoekje van de naadtoeslag op het voorpand netjes schuin inknippen (eindig op 0,1cm afstand tot de punt van de hoekje). De binnenste deel van de sluitbies ingeslagen aan de aanzetnaad smalstikken (eindig je stikdel op 1,0cm afstand van de onderkant). 

De onderkant van de linker en rechter sluitbies naar binnen steken en in een keer met de naadtoeslag van het voorpand stikken (alsmede de naadtoeslag van het voorpand mee stikken), omstrijken.


5. De paatje door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen, rondom een korte en een lange kant stikken. Hoekjes netjes afknippen, keren, omstrijken. Open naad afwerken. De paatje volgens de markering aan de binnenkant van de mouw zetten.


6. De zijnaden van de jurk (in een keer met de naad van de zak) stikken, afwerken, naar achter omstrijken. De knoopsgaten voor de veter op het voorpand volgens markering maken. 


7. De naadtoeslag van de korte zijnaden van de tunnel twee keer 0,5cm ingeslagen doorstikken. De naadtoeslag van twee lange zijnaden 1,0cm naar binnen omstrijken. De tunnel aan de verkeerde kant van de jurk volgens markering door twee lange kanten smal opstikken. De veter  door de tunnel  rijgen. 


8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat volgens markering zetten, de naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom en de mouwzoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.


10. Op de rechter sluitbies en op de paatjes de knoopsgaten volgens markering maken; op linker sluitbies en op de mouwen de knopen aanzetten.