4884 TRICOT BLOUSE TUNIEK MET SJAALKRAAG

 

STOFADVIES: gemiddeld rekbare tricotstof van natuurlijke vezels of mengvezels.

 

JE HEBT VERDER NODIG:  vlieseline voor tricot, 2 knopen.


 ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom & de mouwzoom – 1,5cm; overige naden – 0,8cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


 KNIPPEN: 

STOF: 

1. achterpand – 1x

2. voorpand - 1x

3. kraag – 4x

4. mouw - 2x


VLIESELINE:

1. kraag – 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:

1. Verstevig met de vlieseline de kraag. Delen van de kraag met de goede kant op elkaar leggen en de middenachternaad stikken, openstrijken. verder de buiten- en binnendelen van de kraag met de goede kant op elkaar leggen en de buitennaad stikken. De naden inknippen, de kraag keren en platstrijken. De rechter kant van de kraag op de linker volgens markering leggen en afspelden (of vastrijgen).


2. De kraag en het voorpand met de goede kant op elkaar leggen en aan elkaar stikken (geef netjes een knipsel in de hoekjes van de naad op het voorpand), de naad afwerken, omstrijken.


3. Schoudernaden stikken, de naden naar de rug toe strijken, afwerken.


4. De kraag en het achterpand met de goede kant op elkaar leggen en aan elkaar stikken (geef netjes een knipsel in de hoekjes van de schoudernaad op het achterpand), de naad afwerken, omstrijken.


5. De mouwen volgens de inzettekens in het open mouwgat inzetten. De naad afwerken, omstrijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaden vaststikken, afwerken en naar achter toe strijken.


6. De zoom en de mouwzoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken. 


7. Maak de kraag vast aan elkaar met de sierknopen.