4885 TRICOT SWEATER MET ASYMMETRISCHE HALS EASY PATROON

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbare tricotstof van drie passende of contrasterende kleuren.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden – 1,0cm 


 LET OP! ALS EERSTE, PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet je niet symmetrische patronen).

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


LET OP! Alle tekeningen op de goede kant aangebracht.


KNIPPEN: 

BASIS STOF: 

1. achterpand - 1x aan de stofvouw 

2. voorpand links - 1x

3. mouw - 2x


STOF 1:

1. voorpand rechts - 1x


STOF 2:

1. voorpand inzet - 1xAdvies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:

1. Het voorpandinzet aan het linker voorpand stikken, de naad afwerken, naar beneden strijken. Verder als een detail bewerken.


2. De rechter schoudernaad stikken, de naad afwerken, naar achter omstrijken.

De halsrand van het rechter voorpand en het achterpand afwerken, naar binnen omstrijken, tot afstand 3,0-4,0cm van linker schoudernaad doorstikken.


3. Het linker- en rechter voorpand aan elkaar stikken, de naad in een keer met de linker deel van de halsrans afwerken. De naadtoeslag naar links toe strijken.  Linker schoudernaad stikken, de naad afwerken, naar achter omstrijken. De naadtoeslag van de linker halsrand ( in een keer met ongestikte 3,0-4,0cm van halsrand op het achterpand) ingeslagen doorstikken.


4. De mouw in open mouwgat volgens markering zetten, de naad afwerken, omstrijken. De zijnaad in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. 


5. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.