4886 JURK MET WIJDE ROK


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; een blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. bovenachterpand - 2x

2. bovenzijachterpand - 2x

3. bovenzijvoorpand - 2x

4. bovenmiddenvoorpand - 1x 

5. onderachterpand - 2x

6. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

7. Mouw - 2x

8. Voorpandbeleg - 1x

9. Achterpandbeleg - 2x

10. Voorpandoering - 1x


Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. De figuurnaden op het bovenachterpand stikken, naar midden toe strijken. Het boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken.


3. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De middenachternaad stikken vanaf de inzetteken voor de rits tot de onderkant. De middenachternaad openstrijken. Een blinde rits zetten. Verder als een detail bewerken.


4. De zijnaden van het bovenmiddenvoorpand rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine). Het bovenmiddenvoorpand en voorpandoering met de goede kant aan elkaar leggen, de bovenste naad stikken; de voering keren, omstrijken. De zijnaden en onderste naad van het bovenmiddenvoorpand en voorpandoering aan elkaar afspelden of vastrijgen  (de rimpels netjes verdelen). Verder als een detail bewerken.


5. De figuurnaden op het bovenvoorpand stikken, naar de zij toe strijken. het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken.


6. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken. 


7. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken (begin en eindig je stiksel bij de gedrapeerde deel van het bovenvoorpand), de rondingen van de naad netjes inknippen, het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


8. De kop van de mouw volgens markering rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine). De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering); rinkels netjes verdelen. De naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, met de hand een blinde zoom maken.