4882 BLOUSE TUNIEK MET KOORD


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof. 


JE HEBT VERDER NODIG: een decoratieve koord.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,5cm; mouwzoom - 5,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenachterpand - 1x aan de stofvouw

2. Onderachterpand - 1x aan de stofvouw

3. Bovenvoorpand - 2x

4. Ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

5. Tunnel - 1x

6. Mouw - 2x WERKBESCHRIJVING:

1. De van het bovenvoorpand met de goede kant aan elkaar leggen en op middenvoor vanaf de markering tot de onderkant stikken. De aangetekende sluitbies volgens markering openstrijken en met 1,0cm naadtoeslag ingeslagen smal stikken (ADVIES: speld het eerst af of rijg het en voor de mooiste resultaat stik het op de goede kant van het voorpand volgens markering door). Verder als een detail bewerken.


2. De schouder- en zijnaden van het bovenvoor- en achterpand stikken, afwerken, naar achter strijken.


3. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de halsrand lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De halsrand omboorden: De schuine bies en de tuniek met de goede kant aan elkaar leggen, langs de halsrand stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad smal stikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


4. Op het ondervoorpand de knoopsgaten voor de koord volgens markering maken. De zijnaden van het ondervoor- en achterpand stikken, afwerken, naar achter strijken. Verder als een detail bewerken. 


5. De korte naden van de tunnel stikken, de naad openstrijken. De bovenste naden van de tunnel en het onderpand van de tuniek met de verkeerde kant aan elkaar leggen, afspelden of vastrijgen. De onderste naad van de tunnel naar binnen omstrijken, doorstikken. Verder als een detail bewerken.

De bovenste deel van de blouse en de onderste deel met de goede kant volgens markering aan elkaar leggen, op de taille naad doorstikken. De naad afwerken.

De horizontale plooi op de taillelijn volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. De plooi aan de aanzetnaad van de onderste panden smalstikken.


6. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat volgens markering aanzetten, de naad afwerken, naar de mouw omstrijken. 


7. De zoom van de tuniek afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.

De mouwzoom een keer 1,0cm naar binnen vouwen, omstrijken, daarna 4,0cm naar binnen vouwen, omstrijken, doorstikken.


8. Decoratieve koord door de tunnel rijgen.