4889 ZIJDEN JURK 


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde zijden stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; blinde rits. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,5cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Voorpand – 1x aan de stofvouw

2. Achterpand – 2x

3. Voorpandbeleg - 1x 

4. Achterpandbeleg -1x 


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.2. De figuurnaden van het voor- en achterpand stikken, naar midden strijken. De coupenaden van het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


3. De middennaad van het achterpand stikken, afwerken, naar links omstrijken. Verder als een detail bewerken.


4. De linker zijnaad afzonderlijk afwerken. De linker zijnaad vanaf het inzetteken voor de rits tot de onderkant van de jurk stikken, openstrijken. Blinde ris inzetten. 

De rechter zijnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


5. Twee bretels 4,0cm breed en de lengte die op het patroon aangegeven met de draad mee van de stof uitknippen. Details met de verkeerde kant naar binnen door de lengte vouwen, omstrijken. Daarna details openvouwen en 1,0cm naadtoeslag naar de vouwlijn toe strijken. Bretel ingeslagen op 0,1cm van de rand doorstikken. 

Bretels op de goede kant van het voorpand volgens markering bevestigen, de jurk laten aan je klant passen en de lengte van de bretels controleren. Aangepaste bretels op de goede kant van het achterpand volgens markering bevestigen. 


6. De rechter zijnaad van het voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken. De buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken.

Het beleg en de jurk met de goede kant aan elkaar leggen, bovenste rand stikken (bretels bevinden zich tussen de jurk en het beleg). Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. Op de goede kant van het beleg op 0,2cm afstand van de naad doorstikken (alsmede de naadtoeslag mee stikken). Het beleg keren, omstrijken. Het beleg aan de rechter zijnaad van de jurk vastzetten.

De linker naadtoeslag van het beleg ingeslagen aan de ritsband vastzetten.


7. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.