4891 JURK MET POLOSLUITING EN VALSE PASPELZAKJES


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof, linnen. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 4,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpas - 1x

2. Achterpand - 2x 

3. Middenbovenvoorpand - 1x

4. Zijbovenvoorpand - 2x

5. Sluitbies - 2x

6. Mouw - 2x

7. Paspel - 2x

8. Achterpandbeleg - 1x

9. Voorpandbeleg - 2x

Vlieseline 

1. Achterpandbeleg - 1x

2. Sluitbies - 2x

3. Paspel - 2x

4. Voorpandbeleg - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links omstrijken. Langs de naad een decoratief stiksel maken (op de goede kant 0.5-0,7cm van de naad doorstikken). Verder als een detail bewerken.  Het achterpas aan het achterpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Langs de naad een decoratief stiksel maken (op de goede kant 0.5-0,7cm van de naad doorstikken). Verder als een detail bewerken.


3. Verticale deelnaden van het bovenvoorpand stikken, afwerken, naar midden omstrijken. Langs de naad een decoratief stiksel maken (op de goede kant 0.5-0,7cm van de naad doorstikken). Verder als een detail bewerken. De bovenste en de onderste deel van het voorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Langs de naad een decoratief stiksel maken (op de goede kant 0.5-0,7cm van de naad doorstikken). Verder als een detail bewerken.


4. De paspel door de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, de korte en een lange naad stikken, een opening vrij laten. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. Paspel keren, omstrijken. De opening met de hand blindzoom dichtnaaien. De paspels op het voorpand volgens markering opstikken.


5. De schouder- en zijnaden van de jurk stikken, afwerken, naar achter omstrijken. 


6. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken, De buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, keren, plaat strijken. Het beleg aan de jurk opstikken (ADVIES: voor het mooie resultaat rijg het beleg eerst vast en maak je stiksel op de goede kant van de jurk). 


7. ADVIES: heb jij weinig of geen ervaring met een polosluiting, maak dan eerst een voorbeeld op een oefenstof! 

Details van de sluitbies door de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, de bovenste korte naad stikken (eindig je stiksel op aangegeven markering van de naadtoeslag), de hoekje van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De sluitbies keren, omstrijken.

De bovenste deel van de sluitbies aan de halsrand volgens markering stikken (eindig je stikdel op 1,0cm afstand van de onderkant). De hoekje van de naadtoeslag op het voorpand netjes schuin inknippen (eindig op 0,1cm afstand tot de punt van de hoekje). De binnenste deel van de sluitbies ingeslagen aan de aanzetnaad smalstikken (eindig je stikdel op 1,0cm afstand van de onderkant). 

De onderkant van de linker en rechter sluitbies naar binnen steken en in een keer met de naadtoeslag van het voorpand stikken (alsmede de naadtoeslag van het voorpand mee stikken), omstrijken.


8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat volgens markering zetten, de naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom en de mouwzoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.


10. De sluitbies aan elkaar leggen en dwars volgens markering doorstikken.