4892 TRICOT BLOUSE MET KANT


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde lichte gemiddeld rekbare tricot stof;  tricot kantstof van een passende of contrasterende kleur. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; 8 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Zijachterpand - 2x

2. Voorpand - 2x 

3. Achterpas - 1x

4. Opstaande kraag - 2x

5. Sluitbies - 4x

6. Mouw - 2x

7. Paatje - 2x


Kantstof:

1. Voorpas - 2x

3. Middenachterpand - 1x


Vlieseline 

1. Sluitbies - 2x

2. Opstaande kraag - 1x

WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Kraagdelen met de goede kant op elkaar leggen, bij de buitenranden stikken (begin en eindig bij de aanzetnaad), rondingen bijknippen. Keren, omstrijken.


3. De deelnaden op het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. De achterpas aan het achterpand stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.


4. De bovenste naad van het voorpand rimpelen - met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. De voorpas aan het voorpand stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.


5. De delen van de sluitbies met de goede kant op elkaar leggen, rondom de buitenrand stikken. De rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken. De buitendeel van de sluitbies aan het voorpand stikken, de naden netjes inknippen en naar de sluitbies toe strijken. De naad van de buitendeel van de sluitbies 1,0cm naar binnen vouwen, aan de inzet naad smal stikken.


6. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


7. De buitendeel van de opstaande kraag aan de halsrand stikken, de naden netjes inknippen en naar de sluitbies toe strijken. De naad van de buitendeel van de opstaande krag 1,0cm naar binnen vouwen, aan de inzet naad smal stikken.


8. De paatje door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen, rondom een korte en een lange kant stikken. Hoekjes netjes afknippen, keren, omstrijken. Rondom op de epaulet een decoratief stiksel maken (0.5 cm van de rand doorstikken). De paatje volgens de markering aan de binnenkant van de mouw zetten.


9. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


10. De zoom en de mouwzoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.

11. Op de rechter sluitbies en op de paatjes knoopsgaten volgens markering maken, op de linker sluitbies en op de mouw de knopen volgens markering zetten.