4894 JURK MET DUBBELE ROK


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof van twee passende of contrasterende kleuren. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; een blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; mouwzoom - 2,0cm; splitnaad - 2,0cm; voorste naad van de bovenrok - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof 1 :

1. bovenachterpand - 2x

2. bovenzijachterpand - 2x

3. zijvoorpand - 2x

4. middenvoorpand - 1x aan de stofvouw

5. bovenrok onderachterpand - 2x

6. bovenrok ondervoorpand - 2x

7. Mouw - 2x

8. Voorpandbeleg - 1x

9. Achterpandbeleg - 2x


Basisstof 2 :

1. binnenrok onderachterpand - 2x

2. binnenrok ondervoorpand - 1x aan de stofvouw


Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. De figuurnaden op het boven -en onderachterpand stikken, naar midden toe strijken. De figuurnaden op het ondervoor- en achterpand stikken, naar midden toe strijken. 

De voorste naad van de bovenrok afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


3. De middenachternaad van binnenrok afwerken (elk deel apart). De middenachternaad stikken vanaf de inzetteken voor de rits  tot de split. De middenachternaad openstrijken. Leg een decoratieve stiksel op de 0,1cm van de rand van je split. Verder als een detail bewerken.


4. De middenachternaad van binnenrok afwerken (elk deel apart). De middenachternaad stikken vanaf de inzetteken voor de rits  tot de onderkant. De middenachternaad openstrijken. Verder als een detail bewerken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De middenachternaad van het bovenachterpand afwerken (elk deel apart).


6. De bovenrok met de verkeerde kant aan de goede kant van de binnenrok volgens markering leggen, bovenste en achterste naad afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.

De bovenste deel van de jurk aan de onderste stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Een blinde rits zetten.


7. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, met de hand een blinde zoom maken.


10. ADVIES: op de taillelijn van het voorpand een decoratieve strikje of fijne gesp bevestigen.