4896 EASY BLOUSE MET BREDE CEINTUUR 

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde zware blousesstof.


JE HEBT VERDER NODIG: een blinde rits.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom  - 2,0cm; overige naden – 1,0cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:  

STOF 1:  

1. voorpand - 1x aan de stofvouw

2. achterpand - 2x 

3. Manchetten - 2x

4. Ceintuur - 1x


Vlieseline:

1. Ceintuur breed - 1x

2. Ceintuur smal - 2x
 

WERKBESCHRIJVING:

1. De coupenaden op het voorpand stikken (het patroon wordt met of zonder coupenaden gemaakt - afhankelijk van je individuele maat).

2. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf de inzetteken voor de rits tot de onderkant stikken, openstrijken. Blinde rits inzetten. Verder als een detail bewerken. 


3. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


4. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de halsrand lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De halsrand omboorden: De schuine bies en de blouse met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


5. De korte naden van de manchetten stikken, openstrijken. De manchetten door de lengte met de goede kant naar buiten dubbelvouwen, omstrijken. De manchetten op de verkeerde kant van de blouse leggen, doorstikken. De naad afwerken. De manchetten naar de goede kant van de blouse keren, omstrijken.


6. De zoom en van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken. 


7.De ceintuur in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen en stikken, een opening voor het keren vrijlaten. De ceintuur keren, de opening dichtmaken.