4897 ROK MET VLINDERPLOOIEN & VOOR- en ACHTERPAS


STOFADVIES:  natuurlijke of gemengde stof.


JE HEBT VERDER NODIG: een blinde rits; vlieseline.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 4,0cm; overige naden - 1,0cm;


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. achterpand - 1x aan de stofvouw

2. voorpand — 1x aan de stofvouw

3. Achterpas - 1x

4. Voorpas - 2x

5. Voorpandinzet - 1x

6. ceintuur - 1x

7. Lusjes - 1x

Vlieseline: 

1. ceintuur - 1x


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De plooien op het voor- en achterpand volgens markering vanuit de bovenkant 5,0cm doorstikken; vlinderplooien vormen en strijken, afspelden of vastrijgen.


3. Achterpas aan het achterpand stikken, de naad afwerken, maar boven toe strijken. Op de goede kant van achterpas een decoratieve 0,2cm stiksel langs de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een detail bewerken.


4. Voorpas (linker en rechter deel) aan het voorpand stikken, de naad afwerken, maar boven toe strijken. Op de goede kant van voorpas een decoratieve 0,2cm stiksel langs de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken); de hoekje van de naadtoeslag netjes inknippen. Verder als een detail bewerken. Voorpandinzet aan het voorpand stikken, de naad afwerken, maar boven toe strijken. Op de goede kant van voorpandinzet een decoratieve 0,2cm stiksel langs de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een detail bewerken.


5. De linker zijnaad afzonderlijk afwerken. De linker zijnaad vanaf de inzetteken voor de rits tot de onderkant stikken, openstrijken. Blinde rits inzetten.  

De rechter zijnaad afzonderlijk afwerken, stikken, openstrijken.


6. Een lange naad van de lusje afwerken. De lusje door de lengte drie keer vouwen, omstrijken, langs de zijkanten doorstikken. Knip detail van 4 gelijke stukjes. De een kant van de lusjes volgens de markering op de taille van de rok (met de goede kant op de goede kant van de rok) zetten.


7. De tailleband langs de lange kant dubbelvouwen (verkeerde kant binnen). De buitenrand van de tailleband aan de bovenrand van de rok vaststikken, tegelijk de hoeken van de tailleband stikken. De hoekjes netjes schuin afknippen, de band keren. De binnenrand van de tailleband naar binnen vouwen en in de aanzetnaad doorstikken. Knoopsgat maken en de knoop aanzetten. De lusjes ingeslagen aan de tailleband stikken.


8. De zoom afwerken, naar binnen omstrijken en een blinde zoom met de hand maken.