4910 JURK MET BINNENZAKJES & EPAULETTEN


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; een blinde rits; 4x decoratieve knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. bovenachterpand - 2x

2. bovenzijachterpand - 2x

3. bovenzijvoorpand - 2x

4. bovenmiddenvoorpand - 1x 

5. onderachterpand - 2x

6. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

7. zakdeel - 4x

8. Voorpandbeleg - 1x

9. Achterpandbeleg - 2x

10. epaulet - 2x


Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x

3. epaulet - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. De figuurnaden op het onderachterpand stikken, naar midden toe strijken. De deelnaden op het bovenachterpand stikken, afwerken, naar midden omstrijken. Het boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken.

De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De middenachternaad stikken vanaf de inzetteken voor de rits tot de onderkant. De middenachternaad openstrijken. Een blinde rits zetten. Verder als een detail bewerken.


3. De figuurnaden op het ondervoorpand stikken, naar midden toe strijken. De deelnaden op het bovenvoorpand stikken, afwerken, naar midden omstrijken. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken.


4. De zakdelen volgens markering aan het voor- en achterpand stikken, de naad afwerken. De zijnaden stikken, alsmede de voering van de zak in een keer mee stikken. De hoekjes van de naadtoeslag bij de zakvoering netjes inknippen; de naadtoeslag afwerken, naar achter omstrijken.


5. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


6. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


7. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De mouwgat omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


8. Details van de epaulet met de goede kant op elkaar leggen, zij- en een lange naden stikken. Een opening voor het keren vrijlaten. De hoekjes ven de naadtoeslag netjes schuin afknippen, de epaulet keren, de opening dichtmaken, omstrijken. De Epaulet volgens markering op de schouders met de decoratieve knopen vastzetten.

9. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.