4915 BLOUSE MET V-HALS


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 8 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; bovenste naad van de zak - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x

3. Manchetten - 2x

4. Staander - 2x

5. Voorpandbeleg - 2x

6. Achterpandbeleg - 1x

7. Kraag - 1x


Vlieseline:

1. Manchetten - 2x

2. Staander - 2x

3. Voorpandbeleg - 2x

4. Achterpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen. 


2. De bovenste rand van de zak afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. De naden van de zaak naar binnen vouwen, omstrijken. De zak op het voorpand volgens markering opstikken.


3. De schoudernaden in een keer met de bovenste mouwnaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken.

De zijnaden in een keer met de onderste mouwnaad afzonderlijk afwerken, tot de mouwsplit stikken, openstrijken. Op de afstand 0,1cm van de rand van de mouwsplit een stiksel maken.


4. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen, buitenrand vastnaaien.  De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen. De kraag keren, platstrijken. 

Onafgewerkte naden aanelakaar afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken. De kraag aan het halsrand stikken, de naad naar de blouse toe strijken. 


5. De schoudernaden van het voor-e nachterpandbeleg stikken, openstrijken. De buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken. 

Het beleg en de blouse met de goede kant aan elkaar te leggen, tussen de kraag plaatsen (let op inzettekens), langs de halsrand en middelste naad van het voorpand stikken.  De naad in de afgeronde naden knipjes geven. De kraag met het beleg naar de goede kant keren, platleggen en platstrijken.   Het beleg aan de schoudernaden vastmaken.


6. Vouw de manchetten dicht in de lengte met de goede kanten op elkaar. Stik de hoeken, knip de naden kort en knip de hoeken schuin af. Keer de manchetten en strijk ze. Leg de goede kanten van de mouwen en van de manchetten op elkaar en stik ze met een zijde van de manchetten op elkaar. Vouw de achterkant van de manchetten 1,0cm naar binnen en stik hem door in het voorgaande stiksel.


7. De zoom van de blouse afwerken, naar binnen vouwen, doorstikken.


8. Op de rechter sluitbies en op de manchetten volgens markering de knoopsgaten maken, op de linker sluitbies en op de manchetten knopen aanzetten.