4916 A-LIJN JURK MET ZAKJES & V-HALS

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof.


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; een blinde rits. 


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN:  zoom – 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenmiddenchterpand – 2x

2. Bovenzijachterpand - 2x

3. Ondermiddenachterpand - 2x

4. Onderzijachterpand - 2x

5. Bovenmiddenvoorpand – 1x aan de stofvouw

6. Bovenzijvoorpand - 2x

7. Ondermiddenvoorpand - 1x aan de stofvouw

8. Onderzijvoorpand - 2x

9. Voorpandinzet - 2x

10. Zakdeel - 2x

11. Voorpandbeleg - 1x

12. Achterpandbeleg - 2x

Vlieseline:

1. Voorpandbeleg - 1x

2. Achterpandbeleg - 2x


Werkbeschrijving: 


1. De delen met vlieseline verstevigen. Alsmede de zakingang op het onderzijvoorpand met een vlieseline strook verstevigen.

De zakdeel en het onderzijvoorpand met de goede kant op elkaar leggen, de  zakingang stikken, rondingen netjes inknippen. De zakdeel keren, de naadtoeslag afwerken, omstrijken. verder als een detail bewerken.


2. De bovenste rand van het ondermiddenvoorpand rimpelen 9met de hand of gebruike een rimpelvoetje van je naaimachine).


3. De figuurnaden van het boven - en onderste delen van het voor- en achterpand volgens markering stikken stikken, de naden afwerken, naar midden toe strijken. 

Het boven - en onderste delen van het voor- en achterpand aan elkaar volgens markering stikken (rimpels netjes verdelen), de naden afwerken, naar boven toe strijken. 


4. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf inzettekens voor de rits tot de onderkant stikken, openstrijken. Blinde rits zetten.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. De mouwzoom omboorden: maak de schuine omboordstrook van een passende stof van de breedte 4 cm, en de lengte van  de mouwzoom + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De mouwzoom omboorden, omstrijken.


7. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken. De jurk en het beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen en de hoekje van de naad netjes inknippen, het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


8. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.