4918 JURK BOHO STIJL  


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 8 knopen.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. bovenachterpand - 1x aan de stofvouw

2. onderachterpand - 1x aan de stofvouw 

3. bovenvoorpand – 2x

4. ondervoorpand – 2x

5. sluitbies – 4x

6. mouw - 2x

7. paatje - 2x

8. staander - 2x

Vlieseline:

1. sluitbies - 2x

2. staander - 1x WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, buitenrand stikken. Het stiksel begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. De kraag keren en platstrijken.


3. De bovenste rand van het ondervoor- en achterpand rimpelen, met de hand of gebruike een rimpelvoetje van je naaimachine. Het bovenachter- en voorpand aan het onderachter- en voorpand stikken (rimpels netjes verdelen). De naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken.


4. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


5. De binnendeel van de sluitbies met de goede kant op de buitendeel van de sluitbies leggen, de buitenrand stikken. De buitendeel van de sluitbies aan het voorpand stikken, de naadtoeslag naar de sluitbies omstrijken. De naad van de buitendeel van de sluitbies 1,0cm naar binnen vouwen, in de inzet naad smal stikken.


6. De buitendeel van de stander volhens markering aan het halsrand stikken, de naadtoeslag naar de stander toe strijken. De binnendeel van de stander 1,0cm naar binnen vouwen, omstrijken en in de inzet naad smal stikken.


7. De paatje door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen, rondom een korte en een lange kant stikken. Hoekjes netjes afknippen, keren, omstrijken. De open naand afwerken. De paatje volgens de markering aan de binnenkant van de mouw zetten.


8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw volgens markering in de mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom en de mouwzoom twee keer 1,0cm ingeslagen naar binnen vouwen, omstrijken, doorstikken.


10. Op de rechter sluitbies en op de paatjes knoopsgaten volgens markering maken, op de linker sluitbies en op de mouw de knopen volgens markering zetten.