4923 BLOUSE MET PLOOIEN OP DE HALSLIJN


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousesstof met toegevoegde elastaan. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot.

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,5cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw 

2. Voorpand  - 1x 

3. Manchetten - 2x

4. Mouw - 2x

5. Voorpandbeleg - 2x

6. Achterpandbeleg - 2x


Vlieseline:

1. Manchetten - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x

3. Achterpandbeleg - 1x


LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.


Advies: Gebruik voor het naaien van rekbare stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op  0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden. 


WERKBESCHRIJVING:
1. Delen met vlieseline verstevigen.


2. De plooien op het voorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen.


3. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


4. De schoudernaden van binnenste voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken. Verder als een detail bewerken. De schoudernaden van bovenste voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken. Verder als een detail bewerken. Bovenste en binnenste beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom halsrand stikken, rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken. Verder als een detail bewerken. De blouse en het beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de naad netjes inknippen, keren, de naadtoeslag naar beleg toe strijken. De binnenste deel van het beleg aan de aanzetnaad van de bovenste deel ingeslagen smal stikken.


5. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw volgens markering in de mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


6. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. De buitenkant van de manchetten aan de mouw stikken, de binnenkant ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken. 


7. De zoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.