4931 BLOUSE/TOM MET ASSYMETRISCHE SLUITING

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousesstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene, een knoop.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,5cm; mouwzoom - 2,0cm; ruche buitenrand - 0,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Voorpand rechts - 1x

2. Voorpand links - 1x

3. Achterpand – 1x 

4. ruche - 1x

5. Achterpandbeleg - 1x

6. Voorpandbeleg - 2x

6. Sluitbies - 1x


Vlieseline:

1. Achterpandbeleg - 1x

2. Voorpandbeleg - 2x

3. Sluitbies - 1x


LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.


WERKBESCHRIJVING:
1. Details met vlieseline verstevigen. De aangetekende sluitbies van het linker voorpand ook met vlieseline strook verstevigen.


2. De aangetekende sluitbies van het linker voorpand naar de goede kant volgens markering omvouwen, omstrijken.


3. De buitenrand van de ruche met smalle rolzoom afwerken. De binnenste naad van de ruche rimpelen - met de hand of gebruik een rimpelvoetje vaan je naaimachine. De ruche aan de middelste naad van het linker voorpand en de schuine lijn die wolfachtig gemarkeerd is bevestigen. De aangetekende sluitbies naar de goede kant volgens markering omvouwen en ingeslagen op afstaand 0,2cm van de rand doorstikken.


4. De sluitbies met de goede kant aan de verkeerde kant van het rechter voorpand leggen en het linker voorpand daartussen bevestigen. Het linker voorpand en de sluitbies omvouwen, de naadtoeslag naar het rechter voorpand omstrijken. De sluitbies naar het rechter voorpand omvouwen en ingeslagen op afstaand 0,2cm van de rand doorstikken.


5. Delen van het voorpandbeleg met de goede kant aan elkaar leggen, de halsrand en de ronde zijkant tot de aangegeven markering doorstikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken. 

Een knoopsgat volgens markering maken. De buitenste deel van het beleg aan het voorpand stikken, de onderste ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.


6. De buitenrand van het achterpandbeleg afwerken. Het achterpandbeleg en het achterpand met de goede kant aan elkaar leggen, langs de halsrand tot de aangegeven markering bij de sluiting stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken.


7. De schoudernaden tussen buitenste en binnenste beleg leggen, doorstikken, afwerken, naar achter toe strijken. De blouse keren, omstrijken.


8. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar de achter toe strijken. 


9. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


10. Op het linker voorpand een knoop volgens markering zetten.