4934 JURK MET PLOOIEN OP DE HALSRAND EN ZAKJES IN ZIJNAAD


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof met toegevoegde elastaan. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; blinde rits.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 2,0cm; mouwzoom - 1,5cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!


KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Bovenachterpand - 2x

2. Achterpandinzet - 2x

3. Onderachterpand - 2x

4. Bovenvoorpand - 1x aan de stofvouw

5. Voorpandinzet - 1x

6. Ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

7. Mouw - 2x

8. Achterpandbeleg - 2x  

9. Voorpandbeleg - 1x

6. Zakdeel - 4x


Basisstof 2:

1. Voorpandinzet - 1x 

2. Achterpandinzet - 1x

3. Ondervoorpandinzet - 1x aan de stofvouw

4. Onderachterpandinzet - 1x aan de stofvouw 


VLIESELINE: 

1. Voorpandbeleg - 1x

2. Achterpandbeleg - 2x

WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het bovenachterpand stikken, naar midden toe strijken. Het bovenachterpand aan de achterpandinzet stikken, de naad afwerken, naar inzet toe strijken. De plooien op het onderachterpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het onderachterpand aan de achterpandinzet stikken, de naad afwerken, naar inzet toe strijken. Verder als een detail bewerken.


3. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf de markering tot de onderkant stikken, openstrijken, een blinde rits zetten.


4. de plooien op de halsrand van het bovenvoorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het bovenvoorpand aan de voorpandinzet stikken, de naad afwerken, naar inzet toe strijken. De plooien op het ondervoorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het ondervoorpand aan de voorpandinzet stikken, de naad afwerken, naar inzet toe strijken. Verder als een detail bewerken.


5. De zakdelen aan het voor- en achterpand volgens markering stikken. De zijnaden in een keer met de zakdelen stikken, de naad afwerken, naar het voorpand toe strijken.


6. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


7. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en het beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de naad netjes inknippen, keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en de ritsband vastzetten.


8. De mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. De mouw volgens inzettekens aan de mouwgat zetten. De naad afwerken.


9. De onderste kant van de mouwgat omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies) van de breedte 4 cm, en de lengte van de mouwgat + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De mouwgat omboorden.


10. De zoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.