4940 BLOUSE MET STRIK


STOFADVIES: blousesstoffen van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 5 knopen.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom – 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenachterpand - 2x an de stofvouw

2. Middenachterpand - 1x aan de stofvouw

3. Zijachterpand - 2x

4. Bovenvoorpand - 4x

5. Middenvoorpand -2x

6. Zijvoorpand - 2x

7. Mouw - 2x 


WERKBESCHRIJVING:


1. het aangetekende voorpandbeleg met vlieseline verstevigen.


2. De deelnaden van het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. Bovenachterpand aan het achterpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.


3. De buitennaad van aangetekende voorpandbeleg afwerken. Het beleg met de goede kant naar binnen op de verticale lijn vouwen, de kleine stukje van de bovenste naad tot de markering stikken. De hoekje netjes schuin afknippen, het beleg keren, omstrijken.


4. De deelnaden van het voorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. Het voorpand en de buitenste deel van het bovenvoorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag bij de aangegeven markering netje inknippen. De naadtoeslag afwerken, naar boven toe omstrijken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. De schouder- en zijnaden van de binnenste delen van het bovenvoor- en achterpand stikken, open strijken. De onderste naad afwerken. Verder als een detail bewerken.

De blouse en het binnenste pand met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand, middenvoor en de hoekjes van de strik stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen. Het binnenste pand keren, omstrijken. De onderste naad aan de aanzetnaad smal stikken. Langs de halsrand de goede kant van de blouse op afstand 0,2cm van de rand een decoratieve stiksel leggen (de binnenste deel mee stikken). 


7.  De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken. De mouw volgens markering zetten. De naad afwerken, omstrijken.  


8. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. 


9. Op de rechter sluitbies volgens markering de knoopsgaten maken en op de linker knopen aanzetten.