4741 SPORTIEVE TRICOT HOODIE MET CAPUCHON


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbaar tricot stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: 2-luvers; veter; 2-veterstoppers; 2-vetereinden.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: allenaden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw 

2. Middenvoorpand - 1x aan de stofvouw 

3. Zijvoorpand - 2x

4. Pas - 2x

5. Capuchon - 4x

6. Paspel - 2x

7. Mouw - 2x

8. Manchetten - 2x

9. Boord - 1x aan de stofvouw


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op 0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.  


WERKBESCHRIJVING:


1. De paspel met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, twee korte zijkanten stikken, de hoekjes netjes schuin afknippen. De paspel keren, persen. De paspel volgens markering aan het zijvoorpand leggen, afspelden of vastrijgen; de korte zijkanten smal opstikken.


2. Deelnaden van het voorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken.


3. De pas aan de mouw stikken, de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken.


4. De mouw aan het voor-en achterpand stikken, afwerken, naar het voor- en achterpand toe strijken.


5. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


6. Details van de capuchon aan elkaar stikken. Op de buitendeel van  de capuchon de luvers volgens markering zetten. De bovenste en de binnenste deel van de capuchon met de goede kant aan elkaar leggen, de voorste naad stikken; de rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, detail keren, omstrijken. Langs de buitenrand volgende markering een decoratieve stiksel leggen om een tunnel voor de veter te creëren.

Rechter kant van de capuchon boven de linker kant volgens markering leggen, afspelden of vastrijgen.


7. De capuchon aan de halsrand zetten, de naad afwerken. Veter door de tunnel rijgen. De veterstoppers & de vetereinden bevestigen.


8. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de mouw en werk de naad af. De naad naar mouw toe omstrijken.


9. Stik de boordje op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de hoodie en werk de naad af. De naad naar boven toe omstrijken.