4944 STRAKKE ZOMERJURK MET DEELNADEN 


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde zjurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; blinde rits. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand - 2x

2. Zijaxhterpand - 2x

3. Middenvoorpand - 1x

4. Zijvoorpand - 2x

5. Bretel - 2x

6. Voorpandbeleg - 2x 

7. Achterpandbeleg -2x 


Vlieseline:

1. Voorpandbeleg - 2x 

2. Achterpandbeleg -2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Bretel door de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen een lange naad stikken, open persen. bretel keren, de naad midden bevestigen, omstrijken. Langs de vouw van altbij kanten op afstand 0,2cm een decoratieve stiksel leggen.


3. De deelnaden van het voor- en achterpand stikken, afwerken, naar midden strijken. 


4. De splitdelen met vlieseline verstevigen. Splitbeleg en het linker middendeel van de split met de goede kant op elkaar leggen en vaststikken. De middennaden van het achterpand afzonderlijk van elkaar afwerken, tegelijk met de splitdelen. De middennaad stikken vanaf de rits tot de  split. De naden openstrijken, alsmede bij de opening voor de rits, de naden van de split naar de linker zijkant strijken. Het rechter deel van de split 1 cm naar binnen omstrijken en doorstikken. De naden van de split aan elkaar stikken. De rits inzetten.


5. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


6. De voorste naad en de zijnaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken. De buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken.

Het beleg en de jurk met de goede kant aan elkaar leggen, bovenste rand in een keer met gerimpelde bretels stikken (bretels bevinden zich tussen de jurk en het beleg). LET OP: voordat de achterste naad van de bretels vastzetten pas de jurk om de lengte van je bretels te bepalen!

Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. Op de goede kant van het beleg op 0,2cm afstand van de naad doorstikken (alsmede de naadtoeslag mee stikken). Het beleg keren, omstrijken. Het beleg aan de zijnaden van de jurk en aan de ritsband vastzetten.

7. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.