4952 MOUWLOSE BLOUSE MET PLOOIEN OP HET VOORPAND


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde zijden stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 2 - knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom 1,5cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpas - 2x

2. Bovenachterpand - 1 aan de stofvouw 

3. Onderachterpand - 2x

4. Middenvoorpand - 1 aan de stofvouw

5. Zijvoorpand - 2x

6. Ondervoorpand - 2x

7. Halsrandbeleg - 2x


Vlieseline:

1. Halsrandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Middennad van de achterpas afzonderlijk afwerken; vanaf markering tot de onderkant stikken. De naadtoeslag open persen. Op de goede kant van de achterpas langs de split op afstand 0,1cm van de rand een decoratieve stiksel leggen. Verder als een detail bewerken.

Bovenachterpand aan de  achterpas stikken, de naad afwerken, naar boven toe omstrijken. Verder als een detail bewerken.


3. Middennad van het onderachterpand afzonderlijk afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken. Het onderachterpand aan het achterpand volgens markering stikken, de naad afwerken, naar boven toe omstrijken. Verder als een detail bewerken.


4. Verticale naden van het bovenvoorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken.


5. De plooien op het middenvoorpand volgens markering vouwen en doorstikken. De richting van de plooien op de goede kant van de stof naar de linker en rechter zij laten lopen.

De plooien op het onder voorpand volgens markering vouwen en tot aangegeven diepte op de verkeerde kant doorstikken. De richting van de twee middelste plooien op de goede kant van de stof naar midden toe en andere plooien naar de linker en rechter zij laten lopen.


6. Schouder- en zijnaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. 


7. Knip een schuine bies 2,5cm breed en 10,0cm lang voor twee knooplusjes. Midden in de lengte vouwen en op afstand 0,3cm van de vouw stikken. De naad dichtbij stik netjes afknippen, keren, uitvouwen. Pas de lengte van het lusje afhankelijk van de knoop grootte aan.


8. Bovenste en binnenste beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom halsrand stikken, rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken. Verder als een detail bewerken. De blouse en het beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de naad netjes inknippen, keren, de naadtoeslag naar beleg toe strijken. De binnenste deel van het beleg aan de aanzetnaad van de bovenste deel ingeslagen smal stikken.


9. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De mouwgat omboorden: De schuine bies en de blouse met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


10. De zoom afwerken, naar binnen vouwen, doorstikken.


11. De knopen op de linker kant van het beleg aanzetten.