4953 CHIFFON BLOUSE MET VOOR- EN ACHTERPAS & POFMOUW

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde lichte stof, chiffon. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline, 1 knoop, elastik van 2,0cm breed.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; de mouwzoom – 3,0cm; middennaad van de voorpas - 2,0cm; overige naden - 1,0 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 1x aan de stofvouw

3. Achterpas - 1x aan de stofvouw

4. Voorpas - 2x

5. Kraag - 2x

6. Bovenmouw - 2x

7. Ondermouw - 2x 


VLIESELINE:

1. Kraag - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De middennaad van de voorpas vanaf markering tot de onderkant stikken. De naadtoeslag open persen. De naadtoeslag twee keer 1,0cm ingeslagen doorstikken. Verder als een detail bewerken.


3. De bovennaad van het voorpand rimpelen (met de hand of gebruik bepaalde voetje van je eigen naaimachine). De voorpas aan het voorpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. 


4. De bovennaad van het achterpand tussen markering rimpelen (met de hand of gebruik bepaalde voetje van je eigen naaimachine). De achterpas aan het achterpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


6. Knip een schuine bies 2,5cm breed en 5cm lang voor het knooplusje. Midden in de lengte vouwen en op afstand 0,3cm van de vouw stikken. De naad dichtbij stik netjes afknippen, keren, uitvouwen. Pas de lengte van het lusje afhankelijk van de knoop grootte aan. 


7. Details van de kraag met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand stikken - de lusje volgens markering op de rechter kant daartussen bevestigen. Het stiksel begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. De kraag keren en platstrijken.

De buitendeel van de stander volhens markering aan de halsrand stikken, de naadtoeslag naar de stander toe strijken. De binnendeel van de stander 1,0cm naar binnen vouwen, omstrijken en in de inzet naad smal stikken.


8. De bovennaad van de ondermouw rimpelen (met de hand of gebruik bepaalde voetje van je eigen naaimachine). De ondermouw aan de mouw stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.

De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat volgens markering zetten, de naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom van de blouse twee keer 1,0cm naar binnen ingeslagen doorstikken.


10. De mouwzoom afwerken, twee keer naar binnen omstrijken (eerst 1,0cm en daarna 2,0cm) om een tunnel voor de elastiekje te creëren, doorstikken. De elastiek door de tunnel van de mouw rijgen, de zijkanten aan elkaar vastzetten.


11. De knoop op de linker kent van de kraag aanzetten.