4956 TRICOT TRUI MET SJAALKRAAG & PASPELZAKJES


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


 

STOFADVIES: gemiddeld rekbare tricotstof van natuurlijke vezels of mengvezels.

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; 3 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom & de mouwzoom – 2,0cm; overige naden – 1,0cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


 KNIPPEN: 

Basisstof:

1. achterpand – 1x aan de stofvouw

2. voorpand - 1x 

3. kraag – 4x

4. mouw - 2x

5. zakdeel groot - 2x

6. zakdoek klein - 2x

7. paspel - 2x


Vlieseline:

1. kraag - 2x

2. paspel - 2xAdvies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.

WERKBESCHRIJVING:


1. LET OP! Heeft u weinig of geen ervaring met gepassepoileerde zak te maken, maak dan een apart voorbeeld op een oefenstof.

Details met vlieseline verstevigen. De plaats van de zakingang aangeven. De paspel in de lengte met de verkeerde kant naar binnen vouwen en platstrijken. Aan de binnenkant van de paspel de kleine onderzak vaststikken. De paspel aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. De grote onderzak aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. Het stiksel eindigt bij de korte markeerlijnen van de zak. De zakingang doorknippen. 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de paspel en de grote onderzak naar de verkeerde kant vouwen. Aan de verkeerde kant de uiteinden van de zak langs de buitenkant van de driehoekjes met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De randen van de onderzakken stikken. 


2. Knip een schuine bies 2,5cm breed en 13,0cm lang voor het knooplusje. Midden in de lengte vouwen en op afstand 0,3cm van de vouw stikken. De naad dichtbij stik netjes afknippen, keren, uitvouwen. De lengte van het lusje afhankelijk van de knoop grootte. 


3. Details van de kraag met vlieseline verstevigen. De middenachter stikken, open strijken. Delen van de kraag met de goede kant aan elkaar leggen, de buitenrand en middenvoor stikken (de lusjes volgens markering bevestigen en in een keer mee stikken); de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, de kraag keren, persen. 

Rechter kant van de kraag met de verkeerde kant aan de goed kant van linker volgens markering leggen, onafgewerkte onderkant afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.


4. De bovenste rand van het voorpand volgens markering rimpelen - met de hand of gebruik een speciaal rimpelvoetje van je naaimachine. De kraag aan het voorpand stikken (rimpels netjes verdelen). De naadtoeslag afwerken, persen.


5. Schoudernaden stikken, de naden naar de rug toe strijken, afwerken.


6. De kraag en het achterpand met de goede kant op elkaar leggen en aan elkaar stikken (geef netjes een knipsel in de hoekjes van de schoudernaad op het achterpand). De naadtoeslag afwerken, omstrijken.


7. De mouwen volgens de inzettekens in het open mouwgat inzetten. De naad afwerken, omstrijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaden vaststikken, afwerken en naar achter toe strijken.


8. De zoom en de mouwzoom van de trui afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken. 


9. Op de linker kant van de kraag de knopen zetten.