4982 JACKET MET PLAT LIGGENDE KRAAG

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde kostuumstof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 6 - knopen; voeringstof; schoudervullingen; 1 paar snorren. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom en de mouwzoom – 3,0cm; overige naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. bovenachterpand – 2x

2. onderachterpand - 1x aan de stofvouw

3. middenvoorpand – 2x

4. zijvoorpand - 2x

5. ondervoorpand - 2x

6. bovenmouw - 2x 

7. ondermouw – 2x

8. kraag – 2x

9. achterpandbeleg - 1x

10. voorpandbeleg – 2x


Voeringstof:

1. bovenachterpand – 2x

2. onderachterpand - 1x aan de stofvouw

3. middenvoorpand – 2x

4. ondermouw – 2x

5. bovenmouw - 2x 

6. klep - 2x

7. zakdeel - 4x


 

VLIESELINE:

1.  achterpandbeleg - 1x

2.  voorpandbeleg – 2x

3. kraag - 1x

4. middenvoorpand - 2x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Details met vleseline  verstevigen. Op de mouwzoom en de onderzoom een strook vlieseline van 1,0cm breed plakken. Aangeknipte kleppen op het zijvoorpand met vlieseline verstevigen.

2. Middenachter stikken, open strijken. Boven en onderachterpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag naar boven toe strijken.

3. De voering van de klep en zijvoorpand met de goede kant aan elkaar leggen, de buiten rand van de klep stikken (begin en eindig je stiksel bij aangegeven bovenste aanzetlijn van de klep), rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. Klep keren, persen.

4. de coupenaden van het zijvoorpand stikken, naar boven toe persen. Midden- en zijvoorpand aan elkaar stikken; de naadtoeslag naar midden toe strijken.

5. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken - LET OP: de zakingang vrij laten! De naadtoeslag bij markering netjes inknippen; de naadtoeslag naar boven toe persen. 

Onderste zakdeel en het ondervoorpand met de goede kant aan elkaar leggen, door aangegeven zakingang doorstikken. De zakdeel keren, omstrijken. De bovenste zakdeel aan de voering van de klep stikken. De zakdelen met de goede kant aan elkaar leggen, rondom doorstikken.

6. De schouder- en zijnaden stikken, open persen. 

7. De buitenkraag en binnenkraag met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand stikken (begin en eindig je stiksel pressies bij aangegeven aanzetlijn), rondingen netjes inknippen, de kraag keren en platstrijken

8.  De schoudernaden van het beleg stikken, open strijken. Verder als een detail bewerken.

9. Het beleg en de jacket met de goede kant volgens markering aan elkaar leggen, langs middenvoor en bovenste hoekje tot de markering stikken (de naadtoeslag bij de hoekje netjes schuin afknippen). De kraag aan het beleg en de halsrand van de jacket inzetten. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. De naadtoeslag van het beleg en de jacket open persen en van binnen aan elkaar vastzetten.

10. De snorren aan de mouwkop bevestigen. De achternaad van de mouw stikken en openstrijken. De onderrand van de mouw naar binnen omstrijken. De voornaad van de mouw stikken en openstrijken. 

11. De mouwkop volgens markering fijn rimpelen - met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine; persen.  De mouw volgens markering zetten. De chouders met de vullingen verstevigen.

12. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de rechter voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten.

13. De voering en de jacket met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. De voering op  de onderkant mouw vaststikken. De jacket door de opening in de mouw keren, de naden van de halsrand aan elkaar vastzetten. De opening in de mouwvoering dichtmaken.


14.
Op het rechter voorpand volgens markering knoopsgaten maken, op het linker voorpand knopen aanzetten.