4987 TRICOT JURK MET GEDRAPEERDE STRIK 


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbare tricot. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; een blinde rits. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 3,0cm;overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 2x

2. Bovenvoorpand – 1x aan de stofvouw

3. Ondervoorpand - 1x

4. Gedrapeerde deel - 2x

5. Achterpandbeleg - 2x

6. Voorpandbeleg - 1x

7. Mouw - 2x


Vlieseline:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen
een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:


1. Delen met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden van het achterpand stikken, naar midden toe strijken. 

De middennaad van het achterpand afzonderlijk afwerken. De middenachternaad vanaf het inzetteken voor de rits tot de onderkant van de jurk stikken (LET , open persen. Blinde ris inzetten. 


3. De coupenaden van het bovenvoorpand stikken, naar boven toe strijken.


4. Strikhouder maken: een vierkant 8cm x 10cm uitknippen; door de lengte net de goede kant naar binnen dubbelvouwen en door een lange rand doorstikken. De naadtoeslag open persen, detail keren - zorg dat de naad midden zich bevind; persen.


5. Details van gedrapeerde deel met de goede kant aan elkaar leggen, de onderste kant doorstikken; bovenste kant van de strik vanaf aangegeven markering tot de zijnaad stikken. De naadtoeslag bij markering netjes inknippen, detail keren, omstrijken. Onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen, verder als een detail bewerken.

Gedrapeerde deel volgens markering aan het ondervoorpand leggen. 

Op de goede kant van gedrapeerde deel op aangegeven markering “skladka 1” doorstikken. Detail richting rechter zijnaad omvouwen en op aangegeven markering “skladka 2” doorstikken. Op dezelfde manier op op aangegeven markering “skladka 3” en “skladka 4” doorstikken.

De strikhouder dubbelvouwen afspelden of vastrijgen, daardoor gedrapeerde deel steken en vaststikken om een mooie strik te creëren.

Onafgewerkte naden van het ondervoorpand en gedrapeerde deel aan elkaar afspelden of vastrijgen, verder als een detail bewerken.


6. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe persen. Verder als een detail bewerken.


7. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


8.
De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en het beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de naad netjes inknippen, keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en de ritsband vastzetten.


9. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouwen volgens de markering inzetten. De naad afwerken.


6. De zoom en de mouwzoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.