4998 JURK MET KNOOPSLUITING & 3/4 MOUW


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 8 knopen; decoratieve gesp. 

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom – 2,0cm; overige naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenachterpand – 2x

2. Onderachterpand – 2x

3. Bovenvoorpand - 2x

4. Ondervoorpand - 2x

5. Mouw - 2x

6. Manchetten – 2x

7. Kraag - 2x

8. Voorpandbeleg – 2x

9. Achterpandbeleg – 1x

10. Ceintuur - 1x 

 

VLIESELINE:

1. Achterpandbeleg - 1x

2. Voorpandbeleg – 2x

3. Kraag - 1x

4. Manchetten – 2x

5. Ceintuur - 1x 

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Details met vleseline  verstevigen. Op de mouwzoom, de onderzoom en breuklijn van de reverskraag een strook vlieseline van 1,0cm breed op de verkeerde kant van de stof plakken.

 

2.  Figuurnaden van het bovenachterpand stikken, naar midden toe persen. 

De middenachternaad stikken, afwerken, naar links toe persen. Verder als een detail bewerken.


3. De plooien op het onderachterpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag afwerken, naar boven toe persen. Verder als een detail bewerken.


4. De coupenaden van het bovenvoorpand stikken, de naadtoeslag van verticale naden naar midden toe persen, horizontale naar boven. De plooien op het ondervoorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen.

 Boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag afwerken, naar boven toe persen. Verder als een detail bewerken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, open persen. 


6. De boven- en onderkraag met de goede kant op elkaar leggen, rondom de buitenranden stikken (begin en pijnig bij de markering), de hoekjes netjes inknippen. Bij de markering een knipsel geven. De kraag keren, persen.


7. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken. Buitenrand afwerken.


8. Ze zoom van de jacket naar binnen omstrijken. Het beleg met de jacket met de goede kant aan elkaar leggen, langs halsrand, voorpand en onderste hoek stikken ( begin en eindig op 1,5cm tot de naad van het voorpandbeleg). De hoekjes netjes inknippen, het beleg keren, plaatstrijken. Op de goede kant van het voorpand waar de reverskraag zich bevindt een decoratieve stiksel op afstand 0,2cm van de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken); op de goede kant van het voorpandbeleg vanaf einde van de reverskraag tot de onderkant een decoratieve stiksel op afstand 0,2cm van de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken).


9. De onderkraag aan de halsrand van de jas stikken,strijken. De bovenkraag aan het beleg stikken, strijken. De naden van binnen aan elkaar vastzetten.


10. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken. De mouwen volgens de markering inzetten. 


11. Manchet met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, de hoekjes tot de markering stikken; de naadtoeslag bij de hoekje netjes schuin afknippen. De korte naden van macht stikken, open persen. Manchet keren, omstrijken. 

Manchet met de goede kant aan de verkeerde kant van de onder kant van de mouw stikken, de naadtoeslag afwerken. Manchetten naar de goede kant van de mouw keren, persen.


12. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken. 


11. Op het rechter voorpand volgens markering de knoopsgaten maken, op het linker voorpand  knopen aanzetten.


12. De ceintuur in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen en stikken, een opening voor het keren vrijlaten. De ceintuur keren, de opening dichtmaken. Op de goede kant een decoratieve stiksel op afstand 0,1cm van de rand leggen. Decoratieve gesp bevestigen.