4989 DAMES OVERHEMD MET VOOR- EN ACHTERPAS


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline ; 10 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 1,5cm; zakingang - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand - 1x

2. Zijachterpand - 2x

3. Achterpas - 1x

4. Voorpand - 2x

5. Voorpandinzet - 2x

6. Voorpas - 2x

7. Sluitbies - 2x

8. Mouw - 2x

9. Mouwreep - 2x

10. Staander - 2x

11. Kraag - 2x

12. Klep - 4x

Vlieseline 

1. Sluitbies - 2x

2. Staander - 1x

3. Kraag - 1x

4. klep - 2x


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De deelnaden op het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. De achterpas aan het achterpand stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.

De zoom van het achterpand nar binnen ingeslagen doorstikken.


3. De zakingang afwerken, naar binnen vouwen en de zijnaden aan elkaar doorstikken. De zijnaden van de zak naar binnen omstrijken, volgens markering op het voorpand opstikken.

Details van de kleppen met de goede kant op elkaar leggen. Buitenrand stikken. De hoekjes van de naad netjes schuin afknippen, kleppen keren, omstrijken. De kleppen met onafgewerkte naad volgens markering aan het naadtoeslag van de voorpandinzet bevestigen (afspelden of vastrijgen).

Voorpandinzet aan het voorpand in een keer met de kleppen stikken; de naaktslak afwerken, naar midden toe strijken. 


4. De voorpas aan het voorpand stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.

De zoom van het voorpand nar binnen ingeslagen doorstikken. 


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


6. De sluitbies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. Op de rechter sluitbies knoopsgaten maken. De sluitbies aan het voorpand stikken (enindig je stiksel op afstand 1,0cm van de onderkant).

De hoekjes van de naadtoeslag van het voorpand netjes schuin inknippen (tot de 0,1cm tot de gemarkeerde naad). De onderkant van de sluitbies naar binnen steken, op de verkeerde kant in een keer met de naadtoeslag van het voorpand aan elkaar stikken. De naadtoeslag afwerken.


7. Kraagdelen met de goede kant op elkaar leggen, bij de buitenranden stikken (in een keer met de kooplusje), rondingen bijknippen, hoekje netjes afknippen. Keren, omstrijken. De kraag tussen kragstanderdelen leggen, afspelden (of rijgen), doorstikken; de naden bijknippen, keren, omstrijken. De buitenstander op de halsrand van de blouse stikken, de naad naar de stander toe strijken. De open rand van het binnendeel van de stander 1,0cm omvouwen en in de naad smal stikken.


8. De mouwreep door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen, rondom een korte en een lange kant stikken. Hoekjes netjes afknippen, keren, omstrijken. De paatje volgens de markering aan de binnenkant van de mouw zetten.


9. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


10. De mouwzoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.

11. Op de paatjes knoopsgaten volgens markering maken, op de linker sluitbies en op de mouw de knopen volgens markering zetten.