5481 SPIRAALROK 4-BAANS 


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jeansstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: een blinde rits; vlieseline.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: alle naden - 1,0cm;


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht


KNIPPEN:

Basisstof:


1. rokpand - 4x

2. beleg - 4x


Vlieseline: 

1. beleg - 2xWERKBESCHRIJVING:


1. Het beleg met vlieseline verstevigen.


2. Op de linker zijnaad de markering voor de rits aangeven. De naden van elk rokpand afzonderlijk afwerken. De linker zijnaad vanaf het inzetteken tot de onderkant stikken, de naad openstrijken. Alle rokpanden aan elkaar stikken, de naden openstrijken. 


3. De rechte zijnaad van het binnen- en buitendeel van het beleg stikken, openstrijken. De buitenrand van het binnenste deel van het beleg afwerken.


4. Het buiten deel van het beleg en de rok met de goede kant aan elkaar leggen, doorstikken. De naad naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken. Een blinde rits inzetten. 


5. Het buitendeel van het beleg en de rok met de goede kant aan elkaar leggen, langs de taillenaad stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen. Het beleg keren, omstrijken. De zijnaad van het beleg ingeslagen aan de ritsband vastzetten. Het binnendeel van het beleg in de inzetnaad van het buitendeel smal stikken.


8. De zoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.