5798 TRICOT PONCHO MET CAPUCHON

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbare tricot.

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; biaisband 6,0cm breed voor tricot van een passende kleur. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom en mouwzoom – 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x 

2. Voorpand - 2x

3. Voormouw - 2x

4. Achtermouw - 2x

5. Kleine zakdeel – 2x

6. Grote zakdeel – 2x

7. Paspel - 2x

8. Capuchon voor - 1x

9. Capuchon achter - 2x


Vlieseline:

1. Paspel - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:


1. Delen met vlieseline verstevigen. 

De paspel met de verkeerde kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, korte zijnaden stikken, De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De paspel keren, persen.


2. HEB JIJ WEINIG OF GEEN ERVARING MET PASTELZAKKEN TE MAKEN - MAAK HET EERST VAN EEN OEVENSTOF! De plaats van de zakingang aangeven. De paspel in de lengte met de verkeerde kant naar binnen vouwen en platstrijken. Aan de binnenkant van de paspel de kleine onderzak vaststikken. De paspel aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. De grote onderzak aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. Het stiksel eindigt bij de korte markeerlijnen van de zak. De zakingang doorknippen. 1-1,5cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de paspel en de grote onderzak naar de verkeerde kant vouwen. Aan de verkeerde kant de uiteinden van de zak langs de buitenkant van de driehoekjes met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De randen van de onderzakken stikken. De korte zijnaden van de paspel opstikken of met de hand blindstikken.


3. Middenachter stikken, afwerken, naar links omstrijken. 

De zoom van het achterpand afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.

De zoom van het voorpand afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken - eindig je stiksel op 15,0-20,0cm tot de zijnaad.


4. Het rechter voorpand met de verkeerde kant aan de goede kant van het linker voorpand volgens markering leggen, onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen. Verder als een geheel verwerken.


5. De voorste mouw aan het voorpand stikken. De naadtoeslag bij de markering netjes inknippen, afwerken, naar het voorpand toe strijken.

De achterste mouw aan het achterpand stikken. De naadtoeslag bij de markering netjes inknippen, afwerken, naar het achterpand toe strijken.


6. De schoudernaden stikken, afwerken naar achter toe strijken.


7. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, fwerken naar achter toe strijken.


8. De achterste deel van de capuchon aan de voorspel stikken, de naadtoeslag afwerken, naar de voorste deel toe strijken. De middelste naad van de capuchon stikken, afwerken, naar links toe omstrijken. Verder als een geheel verwerken.

De voorste opening van de capuchon opmeten en je schuine bies op die lengte +2,0cm knippen. De korte naden van de omboordstrook stikken, open persen. De biaisband door de lengte met de verkeerde kant naar binnen dubbelvouwen, onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen. De band op de goede kant van capuchon leggen, doorstikken; naar binnen keren en op de vouw aan de capuchon smal stikken.


9. De capuchon aan de halsrand volgens markering stikken, de naadtoeslag afwerken, omstrijken.


10. De mouwzoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.