5818 HOODIE met kangoeroe zak & capuchon


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: weinig rekbaar tricot stof of fleece stof van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; decoratieve koord (lengte zie op het capuchoonpatroon); een deelbare rits (lengte zie op het voorpandpatroon); schuine bies 4,0cm breed; 2 - vetereindjes. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom en de mouwzoom - 2,0cm; buitenrand van capuchon - 2,0cm; onderkant van het voorpandbeleg - 0,0cm; zakingang - 2,0cm; overige naden - 0,1cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x

2. Voorpand - 2x 

3. Mouw - 2x

4. Zak - 2x

5. Capuchon - 2x

6. Voorpandbeleg - 2x


LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op  0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden. 


WERKBESCHRIJVING:


1. Op de capuchon de markering voor de katjes voor de koord aanbrengen en op de verkeerde kant met vlieseline verstevigen.


2. De zakingang afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken. De bovenste, onderste en zijnaadtoeslag van de zak naar binnen omstrijken. De zak volges markering op het voorpand opstikken.


3. De schoudernaden stikken. De naden afwerken, naar de rug toe strijken. 


4. Deelbare rits aan het voorpand volgens markering stikken.


5. De schuine bies met de verkeerde kent naar binnen dubbelvouwen, persen. 

Details van de capuchon met de goede kant aan elkaar leggen, de naadtoeslag van middenachter met de schuine bies omwikkelen en in een keer netjes doorstikken. Op de goede kant van de capuchon op afstaand van 0,7cm een decoratieve stiksel leggen (schuine bies mee stikken).

De gaatjes voor de koord volgens markering op de capuchon maken. Buitenrand van de capuchon afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken om een tunnel te creëren. Decoratieve koord door de tunnel rijgen.


6. De buiten- en bovennaad van het beleg afwerken. Het beleg en de hoodie met de goede kant aan elkaar leggen, middenvoor stikken.


7. De schuine bies met de verkeerde kent naar binnen dubbelvouwen, persen. 

De capuchon en de hoodie met de goede kant aan elkaar leggen, de naadtoeslag van de halsrand en de capuchon  met de schuine bies omwikkelen en in een keer netjes doorstikken. Op de goede kant van de hoodie op afstaand van 0,7cm een decoratieve stiksel leggen (schuine bies mee stikken).


8. De bovenste naad van het beleg aan de schoudernaad vastzetten.


9. De mouw in de open mouwgat volgens markering zetten, de naadtoeslag afwerken, persen. De zij- en mouwnaden in een keer stikken. De naden afwerken, naar de rug toe strijken. 


10. Zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.