5957 CLASSIC JURK


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenvoorpand - 1x aan de stofvouw 

2. Zijvoorpand - 2x 

3. Middenachterpand - 2x

4. Zijachterpand – 2x

5. Mouw - 2x WERKBESCHRIJVING:


1. De deelnaden van het voor- en achterpand stikken, naar midden toe strijken.


2. Bij het linkerdeel van het onderachterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg met vlieseline verstevigen op de verkeerde kant van beide achterpanden. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6,0cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad stikken vanaf de inzetteken tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken. Een blinde rits inzetten.


3. De zij- en schoudernaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


4. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de halsrand lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de inzetnaad doorstikken. Omstrijken. De zijkanten van de schuine bies met de hand aan de ritsband netjes vastzetten.


5. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. Mouwen volgens markering inzetten. De naad afwerken, omstrijken.


6. De zoom & de mouwzoom 1,0cm twee keer nar binnen omstrijken, met de hand (blindzoom) vastnaaien.