6120 HEREN TRICOT POLO T-SHIRT


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbare tricot stof. 

Voor de kraag en machetten mag jij tricot boordstof van een passende of contrasterende kleur gebruiken - houd dan rekening van de breedte van de boordstof aan. 


JE HEBT VERDER NODIG: vliseline voor tricot; 3 knopen. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; rondom bovenste en onderste reep - 0,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN: 


Stof:

1. voorpand - 1x

2. achterpand — 1x

3. mouw — 2x

4. manchet — 2x

5. paspel - 1x

6. kraag - 1x

7. zakdeel groot - 1x

8. zakdeel klein - 1x

9. bovengreep - 1x

10. onderreep - 1x


 

Vlieseline:

1. paspel - 1x

2. bovengreep - 1x

3. onderreep - 1x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.

 

NAAIBESCHRIJVING:


1. LET OP: heb je geen of weinig ervaring met paspelzak te maken, maak het eerst van een oefenstof!

De plaats van de zakingang op het ondervoorpand aangeven en op de verkeerde kant mat vlieseline verstevigen. De paspel met vlieseline verstevigen. De paspel in de lengte met de verkeerde kant naar binnen vouwen en platstrijken. Aan de binnenkant van de paspel de kleine onderzak vaststikken. De paspel aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. De grote onderzak aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. Het stiksel eindigt bij de korte markeerlijnen van de zak. De zakingang doorknippen. 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de paspel en de grote onderzak naar de verkeerde kant vouwen. Aan de verkeerde kant de uiteinden van de zak langs de buitenkant van de driehoekjes met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De randen van de onderzakken stikken.


2. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


3. De mouw in de open mouwgat stikken, de naad afwerken, naar de blouse toe strijken. Op de goede kant van de blouse op 0,3cm afstand van de naad een sierstiksel leugen (naadtoeslag mee stikken).

Manchet uitgerekt aan de onderkant van de mouw stikken, de naad afwerken, naar de mouw toe strijken.  


4. De kraag door de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, korte naden stikken. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De kraag keren, omstrijken.


5. LET OP: heb je geen of weinig ervaring met polosluiting te maken, maak het eerst van een oefenstof!

De boven- en onderreep met vlieseline verstevigen. Op het voorpand markering voor de sluiting aangeven, op de verkeerde kant met vlieseline verstevigen.

Geef en een knipsel volgens aangegeven markering.

De buitenreep met de goede kant aan de linker kant van je knipsel leggen en op 0,3cmm afstaand doorstikken. Onafgewerkte lange buitenrand afwerken.

De binnenreep met de goede kant aan de rechter kant van je knipsel leggen en op 0,3cmm afstaand doorstikken. Onafgewerkte lange buitenrand afwerken.

De kraag volgens markering aan de halsrand stikken, de naadtoeslag afwerken, omstrijken.

De bovenste korte naad van bovenste reep stikken, de hoekje netjes schuin afknippen; de reep keren, persen. 

De bovenste korte naad van binnenste reep stikken, de hoekje netjes schuin afknippen; de reep keren, persen. 

De polorepen naar de achterkant draaien; linker reep op de rechter leggen. Het moet goed in de hoeken aansluiten. Vorm het voorpand bij de polo omhoog zodat de inkuip te zien is en stik het op de goede kant haaks van de sluiting (alle repen in een keer mee stikken).


6. De zijnaden in een keer met de mouwnaad en de manchet stikken. De naad afwerken, naar achter toe strijken. De naadtoeslag van de manchet vastzetten.


7. De onderkant van de polo afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


8. Op de linker kant van de polosluiting knoopgaten volgens markering maken. Op de linker - knopen zetten.