6131 FLEECE VEST

 

STOFADVIES: “French terry” of fleece stoffen, redelijk rekbaar,  van natuurlijke vezels of mengvezels.

 

JE HEBT VERDER NODIG: een blinde rits, schuine bies.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT,

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: alle naden - 1 cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Rechter middenvoorpand – 1x

2. Linker middenvoorpand – 1x

3. Zijvoorpand – 2x

4. Achterpand – 2x

5. Mouw – 2x

6. Kraag – 2x

7. Boord – 1x

8. Manchet – 2x

9. Onderzak – 2x

 

LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.

 

 

Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op 0.6 - 0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Van de basisstof een schuine bies maken, de lengte is gelijk aan de lengte van de zakingang. De bies dubbelvouwen en platstrijken. De bies weer openvouwen en de lange randen naar het midden toe omstrijken. De bies weer dubbelvouwen en platstrijken. De zakingang met de bies afwerken. De afgeronde rand van de onderzak afwerken. Het zijvoorpand op de onderzak leggen en langs de afgeronde lijn stikken. De onderzak en het zijvoorpand langs de onderrand op 0.5 cm van de rand aan elkaar vaststikken.

 

2. De middenachternaad stikken. De naden afwerken, naar links omstrijken en op 0.5 cm van de naad doorstikken.

 

3. De verticale naad van het linker voorpand stikken. De naden afwerken, naar de zijkant toe strijken en op 0.5 cm van de naad doorstikken.

 

4. De zijnaden stikken. De naden afwerken en naar de rug toe strijken.

 

5. De buitenrand van het rechter middenvoorpand afwerken. De naden naar binnen vouwen en doorstikken.

 

6.   De bovenrand van de boord aan de onderrand van het vest vastnaaien, daarbij de boord iets uitrekken. De onderrand van de boord afwerken. Het rechter deel van de rits op de rechter verticale rand (tussen het midden van de boord en het inzetteken) met de tandjes richting de zijnaad leggen.  Het onderste deel van de boord om de rits heen vouwen, het rechter middenvoorpand op de rits leggen en stikken.  De naden afwerken en naar de zijnaad toe strijken. Op 0.5 cm van de naad een decoratief stiksel maken. Het linker deel van de rits op de buitenrand van het linker voorpand (tussen het midden van de boord en het inzetteken) met de tandjes richting de zijnaad leggen.  Het onderste deel van de boord om de rits heen vouwen en vaststikken.  De naden afwerken en naar de zijnaad toe strijken. Op 0.5 cm van de naad een decoratief stiksel maken. Binnenrand van de boord naar boven vouwen en in de aanzetnaad van de buitenrand van de boord stikken. 

 

7. Schoudernaden stikken. De naden afwerken, naar de rug toe strijken en op 0.5 cm van de rand doorstikken.

 

8. Delen van de kraag met de goede kant op elkaar leggen en langs de buitenrand stikken. De kraag naar de goede kant keren en platstrijken. Op 0.5 cm van de rand doorstikken. De schuine bies met de goede kant naar buiten dubbelvouwen en platstrijken. De vest en de kraag met de goede kanten op elkaar leggen. Op de halsrand van de kraag de schuine bies leggen, alle randen precies op elkaar. De kraag en het vest samen met de bies stikken.  De bies terugvouwen en op het vest stikken, de aanzetnaad van de kraag wordt daarbij weggewerkt. De uiteinden van de bies naar binnen vouwen. 

 

9. De mouwnaad stikken. De naden afwerken en naar het achterste deel van de mouw strijken. De manchet met de goede kant naar binnen vouwen en in een ring stikken. De manchet in de lengte dubbelvouwen en aan de mouw vaststikken. De naden afwerken. De mouwen volgens de inzettekens inzetten. De naden afwerken en naar het voor- en achterpand toe strijken. Op 0.5 cm van de naad een decoratief stiksel maken.