6136 HEREN ZIJDEN BADJAS MET ZAKKEN


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde zijden stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom, mouwzoom en middenvoorpandnaad - 3,0cm; zakingang - 4,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. achterpand - 2x

2. voorpand - 2x 

3. voorpandbeleg – 2x

4. mouw - 2x

5. achterpandbeleg - 1x 

6. ceintuur - 1xVlieseline:

1. voorpandbeleg – 2x

2. achterpandbeleg - 1x WERKBESCHRIJVING:


1. Delen met vlieseline verstevigen.


2. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links toe strijken.

De figuurnaden op het voorpand stikken, naar midden toe strijken.


3. Zakingang een keer 1,0cm naar binnen omstrijken, daarna nog een keer 3,0cm naar binnen omstrijken en doorstikken. De onder- en zijnaden van de zakken afwerken, naar binnen omstrijken. De zakken volgens markering op het voorpand stikken.4. De schoudernaden stikken, de hoekje van de halsnaad op het voorpand netjes inknippen, de naden afwerken en naar achter toe strijken. De achternaad van de kraag stikken, openstrijken. De kraag aan de halsrand stikken, de naad naar de kraag toe strijken.


5. De naad van het voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken. De middennaad van de kraag stikken, openstrijken. De kraag aan de halsrand stikken, de naad naar de kraag toe strijken. De buitenrand van het beleg afwerken.6.Het beleg en de badjas met de goede kant op elkaar leggen, de naad van de kraag stikken. De rondingen netjes inknippen, de kraag keren. De aanzetnaden van de binnen- en de buitenkraag aan elkaar vastzetten.


7. De mouw in open mouwgat stikken, de naden afwerken, naar de mouw strijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken. De naden afwerken, naar achter toe strijken.


8. De zoom en de mouwzoom een keer 1,0cm naar binnen omstrijken, daarna nog een keer 2,0cm naar binnen omstrijken en doorstikken.


9. De ceintuur in de lengte met de goede kant naar binnen vouwen. De naden rondom stikken, een opening in de naad vrij laten. De hoekjes netjes afknippen, de ceintuur keren, omstrijken. De opening in de naad dichtmaken. Rondom een decoratief stiksel maken (0.7 cm van de naad doorstikken).