4178 MEISJES BROEK/JEANS 


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jeans stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: elastiek; voering; rits; 1 knoop.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 4,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand - 2x

3. Achterpas – 2x 

4. Zijvoorpand - 2x

5. Achterzak – 2x 

6. Splitonderslag - 1x 

7. Tailleband - 1x

8. Lusjes - 1x 


Voeringstof:

1. Zakdeel - 2xWERKBESCHRIJVING:


1. Bovenrand van de achterzakken afwerken, naar de verkeerde kant omstrijken en doorstikken. De onderrand en de zijranden van de zakken naar binnen omstrijken. De zakken op het achterpand volgens de markering leggen en opstikken.


2. De achterpas aan het achterpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. De naden op de goede kant van de achterpas 0,5cm van de rand doorstikken en platstrijken.


3. De zakdeel van de voering op het voorpand van de broek met de goede kant op elkaar leggen en langs de zakingang stikken. In de afgeronde naden netjes knipjes geven, de voering naar de verkeerde kant keren, de naden op de zakingang 0.5cm van de rand doorstikken en platstrijken. Het voorpand van de broek op het zijvoorpand van de broek volgens de markering leggen. De zakdeel van de voering en het zijvoorpand aan elkaar vaststikken, de naden afwerken. De zak langs de boven- en de zijkant van het voorpand van de broek afspelden of vastrijgen. 


4. De kruisnaad achter vaststikken, afwerken. De naad op de goede kant van de achterpand 0,5cm van de rand doorstikken en platstrijken.


5. De gulp op het linker voorpand afknippen tot 1,0cm van het middennaad. De middennaad op het voorpand afwerken. 


6. De middennaad op het voorpand stikken - begin bij de gulp naad. De ingebouwde gulp volgens markering met de verkeerde kant naar binnen omstrijken. De rits aan de linker deel stikken. De rechter ritsband aan de ingebouwde gulp op het rechter voorpand stikken. Op het rechter voorpand van de broek volgens markering op de goede kant een stiksel maken. De splitonderslag met de verkeerde kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De onderste korte en de lange zijnaad stikken. De apennaden van de splitonderslag afwerken. De splitonderslag aan de inzetnaad van de rits op het linker voorpand stikken. Op de goede kant van de broek op de onderste kant van de ritssluiting met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De onderste naden van de ingebouwde gulp en de splitonderslag van binnenkant aan elkaar vastzetten.


7. De zijnaden van het voor- en achterpand stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De naad op de goede kant van de achterpand 0,5cm van de rand doorstikken en platstrijken.


8. De binnennaden van de broekspijpen stikken, afwerken, naar achter strijken.


9. Een lange naad van de lusje afwerken. De lusje door de lengte drie keer vouwen, omstrijken, langs de zijkanten doorstikken. Knip detail van gelijke stukjes. De lusjes volgens de markering op de bovenste naad van de jeans zetten. 


10. De tailleband met de verkeerde kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De lange naad van de binnenste kant afwerken. 


11. De buitenkant van de tailleband met de goede kant op de broek leggen, doorstikken alsmede de korte zijnaden van de band. De hoekjes netjes schuin afknippen. De elastiek op de achterkant van de tailleband leggen, op de zijkanten vastzetten. De binnenkant van de tailleband in de inzetnaad stikken. De bovenste kanten van lusjes ingeslagen aan de band zetten. 


12. De zoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


13. Op de rechter kant van de band een knoopsgat volgens markering maken, op de linker een knoop zetten.