7212 UITLOPENDE MEISJES TUNIEK

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde lichte jurkstof, of chiffon. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; overige naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand – 1x aan de stofvouw

3. Binnenachterpand – 1x aan de stofvouw

4. Binnenvoorpand – 1x aan de stofvouw

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. De schoudernaden van het voor- en achterpand stikken, openstrijken. De zijnaden van het voor- en achterpand stikken, afwerken, naar achter toe strijken. Verder als een detail bewerken.

 

2. De zijnaden van het binnenvoor- en binnenachterpand stikken, afwerken, naar achter toe strijken. Het binnenvoor- en binnenachterhand met de verkeerde kant aan elkaar leggen, de schoudernaden van het binnenvoor- en binnenachterpand stikken, openstrijken. Verder als een detail bewerken.


3. De onderste tuniek met de verkeerde kant op de goede kant van de bovenste tuniek leggen en rondom de halsrand stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, keren, omstrijken.


4. De onderste tuniek met de verkeerde kant op de goede kant van de bovenste tuniek leggen en rondom de mouwgat stikken (eerst op het voorpand, daarna op het achterpand). De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, keren, omstrijken.


5. De zoom twee keer 1,0cm naar binnen ingeslagen doorstikken, omstrijken.