8003 JACKET MET ZAKKEN IN DEELNADEN


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde kostuumstof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; voeringstof; schoudervullingen; 4 knopen. 

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: de zoom & de mouwzoom – 4,0cm; overige naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand – 2x

2. Zijachterpand – 2x

3. Middenvoorpand – 2x

4. Zijvoorpand – 2x

5. Voorpandbeleg – 2x

6. Bovenmouw – 2x

7. Ondermouw – 2x

8. Achterpandbeleg – 1x

9. Staander - 2x

10. Kraag - 2x

11. Zakdeel - 2x


Voeringstof:

1. Middenachterpand – 2x

2. Zijachterpand – 2x

3. Middenvoorpand – 2x

4. Zijvoorpand – 2x

5. Zakdeel - 2x

6. Bovenmouw – 2x

7. Ondermouw – 2x

 

VLIESELINE:

1. Middenvoorpand  – 2x

2. Zijvoorpand - 2x

3. Voorpandbeleg – 2x

4. Achterpandbeleg - 1x

5. Kraag - 1x

6. Staander - 1x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  

 

 

WERKBESCHRIJVING:

1. Details met vleseline  verstevigen. Op de zoom en de mouwzoom een strook vlieseline van 1,0cm breed plakken.

 

2. De coupe op het middenvoorpand stikken, naar boven toe persen. De coupe op het middenachterpand stikken, naar midden toe persen. 


3. De zakdeel van voeringstof met de goede kant aan het middenvoorpand volgens markering leggen, stikken. Op de goede kant van de voering op afstand 0,2cm van de naad een stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken). 

De zakdeel van basis stof met de goede kant aan het zijvoorpand volgens markering leggen, stikken. De zakdeel keren, de naadtoeslag naar het zijvoorpand toe strijken.


4. De deelnaden op het achterpand stikken, de naden naar midden toe strijken. De middenachternaad stikken, openstrijken. Verder als een detail bewerken.

De deelnaden van het voorpand in een keer met de zakdelen stikken. De naden naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken.


5. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen. De kraag keren, platstrijken. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de kraag ertussen. De inzettekens op elkaar houden.   De naden stikken, tegelijk de zijranden van de staander vastnaaien. Het stikken begin en eindig precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De kraag keren en platstrijken.


6.  De schouder- en zijnaden van je jacket stikken, openstrijken.


7. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken. verder als een detail bewerken.


8. Het beleg met de jacket met de goede kant aan elkaar leggen, langs voorpand en onderste hoek stikken ( begin en eindig op 1,5cm tot de naad van het voorpandbeleg). De hoekjes netjes inknippen, het beleg keren, plaatstrijken.


9. De onderkraag aan de halsrand van de jacket stikken,strijken. De bovenkraag aan het beleg stikken, strijken. De naden van binnen aan elkaar vastzetten.10. Op de goede kant van de kraag op afstand 0,5cm van de naad een decoratieve stiksel leggen.


11.  De achternaad van de mouw stikken en openstrijken. De zoom van de mouw naar binnen omstrijken. De voornaad van de mouw stikken en openstrijken. De mouwen volgens de markering inzetten. Schoudervullingen vastnaaien.


12. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de rechter voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten. De voering en de jacket met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. 


13. De voering op de onderkant mouw en het beleg vaststikken. De jacket door de opening in de mouw keren. De opening in de mouwvoering dichtmaken.


14. Op de rechter voorpand knoopsgaten volgens markering maken en op de linker knopen aanzetten.