2469 GECOMBINEERDE LANGE JACKET


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde kostuumstof van twee passende of contrasterende kleuren.

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; twee paar oogjes en haakles (je kan ook decoratieve drukketjes gebruiken); schoudervullingen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom- en de mouwzoom 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. achterpand - 2x

2. zijvoorpand - 2X

3. mouw - 2x


Basisstof 2:

1. middenvoorpand (met aangetekende kraag) - 4x

2. reepje - 1x

 

Vlieseline:

1. Middenvoorpand - 2x

2. reepje - 1x

WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen. De zoom en de mouwzoom, de naad van de mouwgat op het voor- en achterpand ook met vlieseliene strook verstevigen.


2. De coupenaad van het achterpand stikken, naar midden toe strijken. De middenachternaad stikken, afwerken, openstrijken. 


3. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


4. De reepje door de lengte dubbelvouwen, een lange en een korte naden stikken; de hoekjes netjes schuin afknippen. Detail keren, persen. 


5. De middenachter van de aangetekende kraag stikken, open persen. Verder als een geheel verwerken. 

Details van het middenvoorpand met de goede kant aan elkaar volgens markering leggen; de onafgewerkte naad van de reepje op de linker middenvoor volgens markering daartussen bevestigen. De onderste hoekje, middenvoor en aangetekende kraag stikken. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, de rondingen netjes inknippen. Detail keren, persen. Onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen. Verder als een geheel verwerken. 


6. Middenvoorpand in een keer met aangetekende kraag volgens markering aan de jacket stikken. De naden afwerken, naar de jacht toe strijken.


7. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.  

De overtollige ruimte van de mouwkop volgens markering verwerken - met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine; stommen, omstrijken.  De mouw volgens markering zaanetten, met de schoudervullingen verstevigen.


8. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken of met de hand blindzomen.


9. De oogjes met haakjes aan het voorpand en de reepje opstikken.


ADVIES: voor een mooie couture resultaat werk de naden met een biaisband van een passende kleur af. Bekleed de schoudervullingen met een voeringstof van een passende kleur.