2470 MOUWLOSE JURK

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn. 

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 5 knopen.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achyterpas – 1x

2. Bovenmiddenachterpand - 2x

3. Bovenzijachterpand - 2x

4. Onderachterpand -2x

5. Voorpas - 2x

6. Bovenmiddenvoorpand - 2x

7. Bovenzijvoorpand - 2x

8. Ondervoorpand - 2x

9. Onderzijvoorpand - 2x

10. Zakdeel - 2x

11. Voorpandbeleg - 2x

12. Achterpandbeleg - 1x

 

Vlieseline:

1. Voorpandbeleg - 2x

2. Achterpandbeleg - 1x

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Details met vlieseline verstevigen. De zakingang ook met een vliseline strook verstevingen.

 

2. Middenachter van het bovenachterpand stikken, afwerken, naar links toe strijken. Het bovenachterpand aan de achterpas stikken, afwerken, naar boven toe strijken. Bovenzijpand aan het bovenmiddenachterpand stikken, de naadtoeslag afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

Middenachter van het onderachterpand stikken, afwerken, naar links toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

 

3. Het bovenachterpand aan het onderachterpand stikken, afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

 

4. De coupe op het bovenvoorpand stikken, naar boven toe strijken. Bovenzijpand aan het bovenmiddenvoorpand stikken, de naadtoeslag afwerken, naar midden toe strijken. Het bovenvoorpand aan de voorpas stikken, afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

 

5. De zakdeel met de goede kant aan de goede kant van het ondervoorpand volgens markering leggen, de zakingand stikken. Op de goede kant van de voering op 0,1cm afstand doorstikken (de naadtoeslag mee stikken). De voering keren, persen. De zijpand met de goede kant aan de goede kant van de voring volgens markering leggen – de ronding van de zak stikken, afwerken. Onafgewerkte naden op de zijkant en de bovenkant afspelden of vastrijgen. Verder als een geheel verwerken.

 

6. Het bovenvoorpand aan het ondervoorpand stikken, afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

 

7. De schouder- en de zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

 

8. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen. Buitenrand afwerken. Verder als een geheel verwerken.

Het beleg en de jurk met de goede kant aanelkaar volgens markering leggen vanaf de onderste hoekje en romdom stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen. Het beleg keren, persen.

 

9. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De   mouwgat omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.

 

10. Op het rechter bovenvoorpand knoopsgaten volgens markering maken. Op het linker bovenvoorpand de knopen volgens markering zetten.

Op het linker ondervoorpand knoopsgaten volgens markering maken. Op het rechter ondervoorpand de knopen van binnen volgens markering zetten.

 

11. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.